© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Yangın Alarmı! Bir Günde 11 Yangın Çıktı, Tamamı Kontrol Altına Alındı

Kahramanmaraş’ta 28 Ağustos’ta 11 yangın çıktı. 9’u orman, 2’si ziraat yangını olan alevlerin tamamı ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş’ta 28 Ağustos 2026 günü yangınlarla mücadele açısından yoğun geçti. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında aynı gün içerisinde 11 ayrı yangın meydana geldi. Ekiplerin hızlı ve etkin müdahalesi sayesinde yangınların tamamı kontrol altına alındı.

Edinilen bilgilere göre günün ilk yangın ihbarı saat 14.20’de alındı. Gün içerisinde özellikle yıldırım düşmesi kaynaklı yangınların da meydana gelmesiyle birlikte toplam yangın sayısı 11’e ulaştı.

11 Yangının 9’u Ormanlık Alanda Çıktı

Kayıtlara geçen 11 yangının 9’u orman yangını, 2’si ise ziraat yangını olarak sınıflandırıldı.

Yangınların büyüyerek daha geniş alanlara yayılmasının önüne geçmek amacıyla ekipler olaylara kısa sürede müdahale etti. Yapılan çalışmalar sonucunda tüm yangınlar kontrol altına alınırken, ekipler daha sonra yangın bölgelerinde soğutma çalışmalarına başladı.

Söndürme Çalışmalarına 67 Araç ve Hava Aracı Katıldı

Kahramanmaraş’taki yangınlarla mücadelede geniş kapsamlı bir ekip ve araç desteği sağlandı.

Çalışmalarda;

görev aldı.

Böylece yangınlara müdahale çalışmalarında toplam 67 araç ve hava aracı kullanıldı.

175 Personel Sahada Görev Yaptı

Yangınların söndürülmesi ve kontrol altına alınması için farklı ekiplerden toplam 175 personel sahada görev yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle 11 yangının tamamında kontrol sağlanırken, yangın çıkan alanlarda soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

28 Ağustos’ta Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında yaşanan yoğun yangın mesaisinde, ekiplerin hava ve kara unsurlarını birlikte kullanarak yürüttüğü müdahaleler sonucunda yangınların tamamı kontrol altına alınmış oldu.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER