Kahramanmaraş'ta Tır Alev Alev Yandı! Yangın Anızlığa Sıçradı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'ta TAG Otoyolu'nda çıkan tır yangını anızlık alana sıçradı. İtfaiyenin müdahalesiyle tarım arazileri son anda kurtarıldı.
Kahramanmaraş'ta TAG Otoyolu üzerinde meydana gelen tır yangını, çevredeki tarım alanlarını tehdit etti. Araçta başlayan alevlerin yol kenarındaki kuru ot ve anızlık alana sıçraması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, otoyolda seyir halinde bulunan tırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tırın büyük bölümünü sararken, yükselen yoğun duman kilometrelerce uzaklıktan görüldü.
Rüzgârın etkisiyle kontrolden çıkma riski taşıyan yangın, yol kenarında bulunan anızlık alana da sıçradı. Tarım arazilerinin bulunduğu bölgede yaşanan olay, çevrede bulunan vatandaşlarda endişeye neden oldu.
İhbar üzerine olay yerine ulaşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, iki farklı noktada etkili olan yangına eş zamanlı müdahale gerçekleştirdi. Bir yandan yanan tır söndürülürken diğer yandan anızlık alandaki alevlerin ekili tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çalışma yürütüldü.
Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Böylece çevrede bulunan tarım alanlarında olası büyük bir zararın önüne geçildi.
Yangının ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yetkililer özellikle sıcak hava ve kuraklığın etkili olduğu yaz döneminde araç kaynaklı yangınların ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek sürücüleri araç bakımları konusunda daha dikkatli olmaya çağırdı.
İlginizi Çekebilir
Başkan Görgel: “Şehrimizi Daha Güçlü Yarınlara Hep Birlikte Taşıyoruz”
AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı Genişletilmiş İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan Başkan Görgel, “Kahramanmaraş’ımızın yeniden ayağa kalkması, gelişmesi ve geleceğe daha güçlü hazırlanması için hep birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz. Şehrimizin her noktasına hizmet götürmek, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta Sürücülere Trafik Uyarısı: İki Yolda Kontrollü Geçiş
Kahramanmaraş'ta 7-8 Kasım'da enerji nakil hattı çalışmaları nedeniyle Adana ve Kayseri yollarında trafik kontrollü sağlanacak. Sürücülere uyarı yapıldı.
Kahramanmaraş’ın Yüksek Kesimlerinde Zirai Don Bekleniyor
Kahramanmaraş'ın 1000 metre üzerindeki yüksek kesimlerinde 7 Kasım gecesinden 10 Kasım sabahına kadar zirai don bekleniyor. Çiftçilere tedbir çağrısı yapıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kasım’da Dolu Dolu Kültür Sanat Programı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Abdurrahim Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında Kasım ayında da kültür sanat etkinliklerini sürdürecek. Söyleşilerden tiyatro gösterilerine, çocuk oyunlarından edebiyat buluşmalarına uzanan etkinlik takvimi, her yaştan sanatseveri bir araya getirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Asfalt Çalışmasını Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Orhangazi Mahallesi’nde yer alan Sanayi Sitesi içerisinde altyapısı tamamlanan 22 sokağı asfaltlıyor.
KASKİ, Pazarcık Aşağımülk Mahallesi’nin İçmesuyu Altyapısını Yeniliyor
KASKİ koordinesinde Pazarcık’ın kırsal Aşağımülk Mahallesi’nin içmesuyu altyapısını yeniliyor. Çalışmalar kapsamında bölgeye 6 kilometrenin üzerinde yeni içmesuyu hattı kazandırılıyor.