Kahramanmaraş'ta Termometreler 47 Dereceyi Gördü: Şehir Sıcak Havayla Kavruluyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş, yaz sıcaklıklarının etkisiyle kavruluyor. Termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği kentte, sıcak hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşları serinlemek için gölgelik alanlara yönlendirdi.
Kahramanmaraş'ta sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşlar, günlük aktivitelerini kısıtlamak zorunda kaldı. Özellikle öğle saatlerinde dışarıda bulunmak zorunda olanlar, serinlemek için parklarda ve bahçelerdeki gölgelik alanları tercih etti. Çocuklar ise su parkları ve havuzlarda serinlemeye çalıştı.
Meteoroloji Uyardı: Sıcak Hava Devam Edecek
Meteoroloji yetkilileri, sıcak havanın birkaç gün daha etkisini sürdüreceğini belirtti. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bol su tüketiminin önemine dikkat çekildi.
Sağlık İçin Alınması Gereken Önlemler
Sağlık uzmanları, aşırı sıcaklarda güneş ışınlarından korunmanın önemini belirterek, şu tavsiyelerde bulundu:
- Güneş ışınlarının en dik geldiği 10:00 - 16:00 saatleri arasında dışarı çıkmaktan kaçının.
- Hafif ve açık renkli giysiler tercih edin.
- Bol su tüketin ve kafeinli içeceklerden uzak durun.
- Güneş kremi kullanarak cildinizi koruyun.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.