Kahramanmaraş’ta Tepki Çeken Olay! Elbistan’da Çuval İçinde Ölü Eşek Yavrusu Bulundu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Elbistan’da ayakları bağlı halde ölü bulunan eşek yavrusu vicdanları yaraladı. Olayla ilgili araştırma talebi büyüyor.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ortaya çıkan görüntüler, hayvanseverler başta olmak üzere ilçe halkının büyük tepkisini çekti. Boş bir arazide bulunan çuvalın içerisinden çıkan ölü eşek yavrusu, bölgede üzüntü ve öfkeye neden oldu.
Edinilen bilgilere göre olay, Elbistan’da kırsal bir alanda yürüyüş yapan vatandaşların dikkatini çeken şüpheli bir çuvalın fark edilmesiyle ortaya çıktı. Çuvala yaklaşan vatandaşlar, içerisinde hareketsiz halde bulunan eşek yavrusuyla karşılaştı. Yapılan incelemede hayvanın yaşamını yitirdiği ve ayaklarının bağlı olduğu görüldü.
Olayı gören vatandaşlar yaşananlara tepki gösterirken, görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte çok sayıda kişi duruma sert tepki verdi. Hayvanın bağlanarak çuvala konulmuş olması, olayın kasıtlı şekilde gerçekleştirilmiş olabileceği yönündeki şüpheleri artırdı.
Bölge sakinleri, savunmasız bir canlıya yönelik gerçekleştirilen bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirterek sorumluların tespit edilmesini istedi. Vatandaşlar, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli incelemelerin yapılması ve olayın tüm yönleriyle araştırılması çağrısında bulundu.
Hayvan hakları konusunda duyarlılık gösteren çok sayıda kişi de olayın takipçisi olacaklarını ifade ederken, yaşananların toplum vicdanını derinden yaraladığını belirtti.
İlginizi Çekebilir
15 Temmuz Spor Vadisi’nde Ödüllü Tenis Turnuvasında Şampiyonlar Belli Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 15 Temmuz Spor Vadisi’nde düzenlenen ödüllü tenis turnuvası, final müsabakaları ve ödül töreniyle tamamlandı. 8 farklı kategoride 180 sporcunun mücadele ettiği turnuvada dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.
Kahramanmaraş Feci Kaza! Refüje Çarpan Otomobil Ters Döndü
Kahramanmaraş Onikişubat'ta kontrolden çıkan otomobil refüje çarparak takla attı. Kazada 2 kişi yaralandı, soruşturma başlatıldı.
Kahramanmaraş İstiklalspor Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı
Kahramanmaraş İstiklalspor, TFF 2. Lig'de 2026-2027 sezonu hazırlıklarına başladı. Kırmızı-beyazlı ekip ilk antrenmanını KSÜ Stadyumu'nda yaptı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Türkoğlu Avşarlı’ya Yeni Köprü İnşa Ediyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkoğlu ile Onikişubat sınırında bulunan Avşarlı Mahallesi’nde ulaşımda aksamalara sebep olan köprüyü yeniliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Baba ve Oğullara Doğayla İç İçe Unutulmaz Kamp Deneyimi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın Çınar Geçidi’nde düzenlediği baba-oğul kampıyla ailelere doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşattı. Geleneksel oyunlar ve çeşitli etkinliklerle renklenen program, katılımcılardan tam not aldı.
Kahramanmaraş'ta 800 Milyon TL'lik Dev Yatırım Hizmete Giriyor! Bölgenin En Büyük Asfalt Tesisi Açılıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 800 Milyon TL’lik yatırımla Afşin’de hayata geçirdiği Kuzey İlçeleri Asfalt Üretim Tesisi’nin resmi açılışı, 27 Temmuz Pazartesi günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Bölgenin en büyük asfalt tesisinin açılışına tüm vatandaşlar davet edildi.