Kahramanmaraş’ta Su Giderine Sıkışan Yavru Köpekler Kurtarıldı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda Hayat Kurtaran Müdahale: Yavru Köpekler Sıkıştıkları Giderden Çıkarıldı.
Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde duyarlı vatandaşların dikkati, minik canların kurtuluşuna vesile oldu. Mahalle sakinleri, terk edilmiş bir su giderinden gelen köpek seslerini fark ederek durumu hemen itfaiyeye bildirdi.
İhbarı alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Uzun ve dikkatli bir çalışmanın ardından su giderine sıkışmış halde bulunan yavru köpekler başarılı bir şekilde kurtarıldı.
Veteriner ekipleri tarafından yapılan ilk kontrollerde, yavruların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Minik dostlar daha sonra koruma altına alındı. Yetkililer, sahipsiz hayvanların can güvenliği için vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığını vurguladı.
İlginizi Çekebilir
İBTÜ’de “Terörsüz Türkiye” Konferansı: Mehmet Şahin Bölgesel Gelişmeleri Değerlendirdi
İstiklal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (İBTÜ), AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Terörsüz Türkiye” konferansına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin terörle mücadelesi ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı programda, millî birlik ve beraberliğin korunması, toplumsal huzurun güçlendirilmesi ve kalıcı güvenliğin sağlanması üzerinde duruldu.
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarında Uluslararası Edebiyat Buluşması
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, sekizinci gününde İngiltere, Gürcistan ve Tunus’tan yazarları edebiyatseverlerle buluşturdu. Söyleşide farklı milletlerin edebiyat gelenekleri ve Kahramanmaraş’ın edebiyat iklimi ele alındı.
Kitap Fuarı’nda Klinik Psikolog Mehmet Teber’den Ebeveynlere Önemli Tavsiyeler
Anadolu’nun en büyük kitap fuarı olan 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşan Klinik Psikolog ve Yazar Dr. Mehmet Teber, çocukların duygusal ihtiyaçları, aile-çocuk iletişimi ve sağlıklı gelişim süreçlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Şair Nurullah Genç, Kitap Fuarı’nda Şiir ve Edebiyatı Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde şair Nurullah Genç, KAFUM’da kitapseverlerle buluştu. Şiir ve edebiyat üzerine değerlendirmelerde bulunan Genç, seslendirdiği şiirlerle dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Prof. Dr. Mehmet Şahin, Kitap Fuarı’nda Ortadoğu ve Türk Dış Politikasını Ele Aldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın sekizinci gününde okurlarla buluşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin; Ortadoğu’daki gelişmeler, Türkiye’nin dış politikası ve küresel güç dengelerini değerlendirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Meme Kanserine Karşı Farkındalık Etkinliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen farkındalık programında uzman hekimler, meme kanseri taramaları ve erken teşhisin önemi hakkında katılımcılara bilgi verirken tiyatro gösterisiyle de farkındalık mesajları verildi.