Kahramanmaraş'ta Şehir Çöp ve Atıklardan Arındırılıyor
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi, 593 personel ve 156 araçla ortak kullanım alanlarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürerek şehri çöp ve atıklardan arındırmayı ve halk sağlığını korumayı hedefliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Hayrettin Güngör koordinesinde şehirde bir taraftan afet ve acil durum yönetim çalışmalarını sürdürürken bir taraftan da depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun gayret gösteriyor. Ülkenin dört bir yanından desteğe gelen belediyelerin de katkılarıyla şehir tekrar ayağa kaldırılmaya çalışılırken bir yandan da halk sağlığının korunması noktasında temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen ve desteğe gelen diğer belediyelerin de katkılarıyla gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 593 personel ve 156 araç aktif olarak görev alıyor. Ekiplerin çalışma gerçekleştirdiği başlıca adresler arasında; hastaneler, çadır ve konteyner kentler, ana cadde ve sokaklar, otogar ile ortak kullanım alanları yer alıyor. Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarla, şehir çöp ve atıklardan temizlenerek halk sağlığının korunması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.