© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Saldırı Nedeniyle Eğitim Durdu: Okullara Ara Verildi

Kahramanmaraş’ta okul saldırısı sonrası Valilik okulları 2 gün tatil etti. Güvenlik ve soruşturma sürüyor.

Kahramanmaraş’ta bir okulda yaşanan silahlı saldırı sonrası şehir genelinde güvenlik önlemleri artırılırken, Valilik kritik bir karara imza attı. Yaşanan olayın ardından öğrencilerin güvenliği ve psikolojik iyilik hali gerekçe gösterilerek tüm okullarda eğitime geçici olarak ara verildi.

Şehirde büyük endişe yaratan olay sonrası güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Olayın faillerinin yakalanması ve tüm detayların ortaya çıkarılması için emniyet birimlerinin titizlikle soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Kahramanmaraş Valiliği, yaptığı açıklamada kamu düzeninin sağlanması ve okul güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla il genelindeki tüm eğitim kurumlarında 16-17 Nisan tarihlerinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

Valilik açıklamasında, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğinin en önemli öncelik olduğu vurgulanırken, sürecin hassasiyetle yürütüldüğü ifade edildi.

Yetkililer ayrıca, vatandaşlardan panik yapmamalarını ve resmi açıklamaları takip etmelerini istedi. Eğitimin, alınan tedbirlerin ardından kısa sürede normale döneceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER