Kahramanmaraş'ta Özel Halk Otobüsü esnafına gelir desteği
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerden etkilenen özel halk otobüsü esnafına gelir desteğinde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yolcu sayısının %50 sınırlandırılması, koruyucu maske kullanımı şartı, otobüslerin her gün dezenfekte edilmesi, sağlık personeline ücretsiz biniş, koruyu maske dağıtımı, otobüslerin girişine dezenfekte kutusu koymak gibi birçok kararlar alıp hayata geçirilmesini sağlamıştı. Bu karar ve çalışmalara bağlı olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirlerinden etkilenen özel halk otobüsleri esnafına, Meclis Kararı ile Nisan ayı için Pandemi Gelir Desteği Ödemesi yapılmıştır. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamaya göre il merkezinde çalışan 384 aracın her biri için 2.500 TL, toplamda 870.000 TL; Elbistan ilçesinde çalışan 44 aracın her biri için 1.000 TL, toplamda 44.000 TL; Afşin ilçesinde çalışan 14 aracın her biri için 1.000 TL, toplamda ise 14.000 TL gelir desteği yapılmıştır.
Hem toplu taşımanın aksamaması hem de covid-19 salgının önlenmesi amacıyla alınan kararlardan etkilenen merkez ve çevre ilçelerde çalışan toplu taşıma esnafına, Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Kararı’yla verdiği gelir desteği Nisan ayı için toplam 928.000 TL.’dir.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.