© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Orman Yangınına Sebep Olan 2 Kişi Yakalandı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde piknik keyfi orman yangınına dönüştü.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Karabıyıklı Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını, jandarma ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yapılan ilk tespitlere göre, yaklaşık 15 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Yangına 3 Jandarma Asayiş Timi, 5 orman aracı, 2 su tankı ve 1 yangın helikopteri ile müdahale edilirken, can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Yangının çıkış nedeni üzerine yapılan kamera incelemeleri ve saha çalışmaları sonucunda A.B.T. (37) ve M.T. (45) isimli şahısların bölgede piknik ateşi yaktıktan sonra alandan uzaklaştıkları belirlendi.

Şüpheliler, jandarma ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. M.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

KABİYAD Yönetimi Kahramanmaraş İçin Yeni Projeleri Görüştü

"Kahramanmaraşlı Bürokrat, İş İnsanı, Yönetici ve Akademisyenler Derneği’nin (KABİYAD) Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde Dev Dönüşüm

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Yenişehir Mahallesi’nde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından sokak ve caddeleri de yeniliyor. Toplam 22 sokak ve cadde; gerçekleştirilecek asfalt, yürüyüş yolu, aydınlatma ve peyzaj düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşacak.

Dünyanın en büyük ikinci el yazması Kur’an-ı Kerim’i Kahramanmaraş’ta ziyarete açılıyor

Kahramanmaraş, İslam medeniyetinin izlerini taşıyan eşsiz eserlerin buluşacağı anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Buluşması, 4-13 Eylül 2026 tarihleri arasında Abdülhamithan Camii bünyesinde bulunan Abdülhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Başkan Görgel, Kahramanmaraşlı Milli Şampiyon Atıcı Safiye Temizdemir’i Ağırladı

İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları’nda atıcılık branşında 2 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Kahramanmaraşlı milli sporcu Safiye Temizdemir’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Safiye kardeşimizin bundan sonraki spor hayatında da nice başarılara imza atacağına inanıyor, kendisine başarılarının devamını diliyorum. İnşallah ay yıldızlı bayrağımızı daha nice uluslararası organizasyonda gururla temsil edecek” dedi.

ALO 153 Çağrı Merkezi Ağustos’ta 17 Bin 665 Çağrıya Yanıt Verdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yapay zekâ destekli ve modern teknoloji altyapısıyla vatandaşlara hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi, Ağustos ayında 17 bin 665 çağrıya yanıt verdi.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi, Ziyaretçilerini Ağırlamak İçin Gün Sayıyor

Şehrin geçmişten günümüze uzanan köklü tarihinin önemli tanıkları arasında yer alan Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde restorasyon sürecinde sona gelindi. Alanında uzman mimar, mühendis ve işçilerin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü tarihi yapı, yakın zamanda kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

TÜM HABERLER