Kahramanmaraş’ta Orman Yangını Alarmı: Türkoğlu’nda Ekipler Seferber Oldu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Türkoğlu'nda çıkan orman yangını, helikopter destekli müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kapsamlı müdahaleyle kontrol altına alındı. Havadan ve karadan yürütülen çalışmalar sayesinde alevlerin geniş alana yayılması önlendi.
Yangın, Türkoğlu ilçesine bağlı Çakallıhasanağa Mahallesi’nde meydana geldi. Saat 09.04’te yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi yönlendirildi.
Çok Sayıda Araç ve Personel Görev Aldı
Söndürme çalışmalarına 7 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 yangın söndürme helikopteri, 1 hizmet aracı ve toplam 35 personel katıldı. Ayrıca 5 belediye itfaiye ekibi ile 4 teknik personel de çalışmalara destek verdi.
Saat 09.15’te başlayan ilk müdahalenin ardından ekiplerin koordineli çalışmasıyla yangın yaklaşık bir buçuk saat içinde kontrol altına alındı.
Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor
Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler bölgede olası sıcak noktalara karşı soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
İlk belirlemelerde yangının enerji nakil hattından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilirken, kesin nedenin belirlenmesi amacıyla teknik inceleme başlatıldı.
Meteorolojik verilere göre yangının çıktığı saatlerde bölgede hava sıcaklığı 25 derece, rüzgâr hızı ise saatte 13 kilometre olarak kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! 200’e Yakın Marka Bir Arada
Kahramanmaraş’ın tarım, hayvancılık ve gıda alanındaki üretim gücünü ortaya koyan 10. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, EXPO alanında kapılarını açtı. Yaklaşık 200 marka ve firmanın yer aldığı organizasyon, üreticiler ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Çocuklara Kalede Renkli Hafta Sonu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çocuklara eğlenceli bir hafta sonu yaşatmak için 10 ve 11 Ekim tarihlerinde Kahramanmaraş Kalesi’nde kukla gösterileri, sanat atölyeleri ve geleneksel oyunlardan oluşan renkli etkinlikler düzenleyecek. Saat 14.00’da düzenlenecek etkinliklere tüm çocuklar davet edildi.
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş, Dünyanın En Büyük Kitap Fuarında
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri olan Kahramanmaraş’ın köklü edebiyat mirasını dünyanın en büyük kitap fuarı kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı’nda tanıtıyor. Büyükşehir Belediyesinin kültür yayınları ve Kahramanmaraşlı şair ve yazarların eserleri, dünyanın dört bir yanından gelen edebiyatseverlerle buluşuyor.
Afşin’de “Gelenekten Geleceğe Gastronomi Merkezi” Açılıyor
Türk Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek açılışta, deprem şehidi iki öğrencinin isimleri gastronomi atölyelerinde yaşatılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Çocuklara ve Yetişkinlere Sanat Dolu Pazar
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim Pazar günü çocuklar için “Çarpım Tablosu”, yetişkinler için ise “Bir Tabak Daha” adlı tiyatro gösterilerini ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahnelenecek gösterilere tüm çocuklar ve yetişkinler davet edildi.
Kahramanmaraş’ta Çocuklar Masallarla Hayal Dünyalarını Geliştiriyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Edebiyat Şehri’nde çocukları kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. Rasim Özdenören Çocuk Kütüphanesi’nde her cumartesi düzenlenen masal anlatımı ve sanat atölyeleriyle minikler hem hayal dünyalarını geliştiriyor hem de el becerilerini keşfediyor.