© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Orman Yangını! 70 Personel ve 3 Helikopter Seferber Oldu

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Yangına 70 personel ve çok sayıda araçla müdahale ediliyor.

Yangın, 6 Eylül 2026 Pazar günü saat 13.30 sıralarında Onikişubat ilçesine bağlı Çakıoğlu Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanların fark edilmesi ve yangın ihbarının yapılmasının ardından ekipler hızla bölgeye yönlendirildi.

Yangına yönelik ilk müdahale saat 13.40’ta gerçekleştirildi. Alevlerin kontrol altına alınması ve yangının çevredeki ormanlık alanlara yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Yangına Havadan ve Karadan Müdahale

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülen söndürme çalışmalarına çok sayıda ekip ve araç katıldı.

Müdahalede;

görev aldı.

Yangının söndürülmesi için bölgede toplam 70 personelin görev yaptığı bildirildi.

Rüzgar 25 Kilometre Hızla Esiyor

Yangının devam ettiği bölgede hava sıcaklığının 24 derece, rüzgarın ise saatte 25 kilometre hızla estiği belirtildi. Rüzgarın yangınla mücadele çalışmalarını etkileyebileceği değerlendirilirken, ekipler alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi. Ekiplerin bölgedeki müdahalesi devam ederken, yangının tamamen söndürülmesi ve alanın güvenli hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta bıçaklı kavga: İki kuzen genç yaşta hayatını kaybetti

Kahramanmaraş Aksu Mahallesi'nde iki grup arasındaki tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ağır yaralanan iki kuzen hastanede hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta Kanyonda Yaralandı! Ekipler Seferber Oldu

Kahramanmaraş Onikişubat’taki Galgamaç Şelalesi Kanyonu’nda düşerek ayağından yaralanan vatandaş, AFAD, UMKE ve ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Kahramanmaraş İstiklalspor Sezona 1 Puanla Başladı

Kahramanmaraş Akedaş İstiklalspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki sezonun ilk maçında Beyoğlu Yeni Çarşıspor ile 0-0 berabere kaldı. İlk hafta maçı 0-0 sona erdi.

Kahramanmaraş’ta Kan Donduran Olay! 32 Yaşındaki Adam Can Verdi!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’nda silahlı saldırıya uğrayan 32 yaşındaki E.A. hayatını kaybetti. Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Kahramanmaraş’ta anlamlı organizasyon: Burhan’ın hayali gerçek oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bir özel gereksinimli vatandaşın hayalini daha gerçeğe dönüştürdü. Asker kıyafeti giyerek vatani görevini yapma hayalini gerçekleştirmek isteyen Burhan Karslı’nın talebi, Başkan Görgel tarafından verilen talimatla gerçeğe dönüştürüldü.

Kahramanmaraş’ta İki Kurt Sürüye Saldırdı: 6 Koyun Telef

Kahramanmaraş Karadede Yaylası’nda sürüye iki kurt saldırdı. Saldırıda 6 koyun telef olurken, paniğe kapılıp kaçan 10 keçi kayboldu.

TÜM HABERLER