Kahramanmaraş’ta Orman Alarmı! Tömek Mevkiinde Yangın Çıktı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Ahır Dağı Tömek mevkiinde çıkan yangın, orman ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. İnceleme başlatıldı.
Kahramanmaraş’ta Ahır Dağı’nın Tömek bölgesinde meydana gelen yangın, orman ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde kısa sürede söndürüldü.
Bölgede çıkan yangının fark edilmesinin ardından durum ilgili birimlere bildirildi. İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek yangın noktasına sevk edildi.
Söndürme çalışmalarında 5 arazözün yanı sıra 3 su ikmal aracı ve 2 ilk müdahale aracı görev aldı. Ekipler, yangının geniş bir alana yayılmasını önlemek için yoğun bir çalışma yürüttü.
Yapılan müdahaleler sonucunda alevler kontrol altına alınırken, yangın tamamen söndürüldü. Bölgede olası yeniden tutuşmalara karşı gerekli kontroller gerçekleştirildi.
Yetkililer, yangının hangi nedenle çıktığının belirlenmesi amacıyla teknik inceleme başlatıldığını açıkladı.
İlginizi Çekebilir
1000 Genç Tek Nefes Oldu: Kahramanmaraş’ta 103. Yıl Coşkusu Sahneye Taştı
Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet’in 1000 Sesi” konserinde öğrenciler sahne aldı. Merkez Spor Kompleksi’ndeki programda, gençlerin performansı ve salonu dolduran katılımcıların ilgisi kutlamalara renk kattı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Cumhuriyet Coşkusunu Sanat ve Müzikle Buluşturdu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 103’üncü yılı dolayısıyla Piazza AVM’de resim sergisi, canlı resim performansı, müzik dinletisi, halk oyunları ve bando gösterilerini miniklerle buluşturdu.
Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet’in 1300 Sesi Aynı Sahneye Çıktı
Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Cumhuriyet’in 1000 Sesi” konseri, bu yıl 35 farklı ortaokuldan 1300 öğrenciyi, 60 müzik öğretmenini ve Kahramanmaraş’ın ilk ve tek senfonik yapıdaki oda orkestrasını aynı sahnede buluşturdu. Cumhuriyet’in 103. yılına özel hazırlanan dev organizasyon, binlerce kişinin emeğiyle hayat bulurken, senfonik düzenlemeyle seslendirilen Sakarya Türküsü gecenin en dikkat çekici anlarından biri oldu.
Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, Trabzon Caddesi’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Askerî geçit töreni, öğrenci gösterileri ve çeşitli etkinliklerle 7’den 70’e tüm vatandaşlar bayram coşkusuna ortak oldu.
2. Kahramanmaraş Dünya Hikâye Anlatıcıları Şöleni Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta “2. Kahramanmaraş Uluslararası Dünya Hikâye Anlatıcıları Şöleni” etkinliklerini vatandaşlarla buluşturuyor. 30 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle masallar, hikâyeler ve sözlü kültürün kadim mirası ölümsüzleştirilecek.
Başkan Görgel, Cumhuriyet Bayramı Tebrik Törenine Katıldı
Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Valilik makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Başkan Fırat Görgel, “Cumhuriyetimizin 103’üncü yılı kutlu olsun. Hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.