Kahramanmaraş'ta Minik Eller Ramazan Kandili Tasarladı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, anne ve çocuklara yönelik Ramazan kandili yapım atölyesi düzenledi. Etkinlikte çocuklar anneleriyle birlikte Ramazan kandili yapımını öğrenerek kendi tasarımlarını ortaya koydu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla düzenlediği kültürel ve sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Ramazan boyunca özellikle aileleri ve çocukları kapsayan etkinliklere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bu kez anne ve çocukların birlikte vakit geçirebileceği anlamlı bir atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı.
Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Anne – Çocuk Ramazan Kandili Yapım Atölyesi”, Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisinde gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar anneleriyle birlikte Ramazan kandili yapımını öğrenerek kendi tasarımlarını ortaya koydu.
Anne ve Çocuklar Birlikte Üretmenin Keyfini Yaşadı
Program boyunca anneleriyle birlikte el emeği ürünler ortaya çıkaran çocuklar, hem geleneksel bir Ramazan süsü olan kandilleri hazırladı hem de keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Renkli görüntülere sahne olan atölyede çocuklar bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da yeni arkadaşlıklar kurdu. Ailelerin birlikte üretmenin mutluluğunu yaşadığı etkinlikte, Ramazan ayının paylaşma ve birliktelik ruhu da güçlü şekilde hissedildi.
Minikler Etkinlikten Mutlu Ayrıldı
Atölye çalışmasına katılan minikler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Programın küçük konuklarından Simay Şahin, “Burada Ramazan kandili yaptık. Bunu yemek masamdan eksik etmeyeceğim. Çok güzel bir program oldu” dedi. Doruk Mirza Kaynar ise, “Buraya annem ve kuzenimle birlikte geldim. Birlikte Ramazan kandili yaptık. Burada çok güzel ve eğlenceli zaman geçirdik. Bu yaptığım kandili anneme hediye edeceğim. Annemin de bunu çok beğeneceğini düşünüyorum” diye konuştu. Ali Talha Çakmak da etkinlikte çok eğlendiğini belirterek, “Burada çok güzel Ramazan kandili yaptık. Çok eğlendim burada. Bu kandili kendi odama koyacağım. Her baktığımda bugünü hatırlayacağım. Odamın en güzel süsü olacak” ifadelerini kullandı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklar hem üretmenin hem de anneleriyle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşarken, Ramazan ayının manevi atmosferi de atölye ortamında sıcak ve samimi bir şekilde hissedildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.