© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu

Kahramanmaraş'ta konut ve iş yeri kiracıları için Mayıs ayı kira artış oranı açıklandı.

Kahramanmaraş’ta ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren Mayıs 2025 kira artış oranı açıklandı. Deprem sonrası kira piyasasında hareketliliğin sürdüğü şehirde, yeni ayın zam oranı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı enflasyon verileriyle netleşti.

Mesken ve iş yerleri için geçerli olacak zam oranı %48,73 olarak duyuruldu. Bu oran, sözleşmesi yenilenen kiracılara uygulanabilecek azami yasal artış oranı olarak belirlendi.

Örneğin; Nisan ayında 10.000 TL kira ödeyen bir kiracı, Mayıs itibarıyla en fazla 14.873 TL ödeyebilecek. Bu artış oranının üzerine çıkılması, yasal olarak mümkün değil. Ancak tarafların anlaşması durumunda daha düşük oranlar üzerinden sözleşme yapılabiliyor.

Kahramanmaraş’ta kiralardaki artış, deprem sonrası konut arz-talep dengesinin etkisiyle dikkat çekmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor

TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Fikir Dünyasının Usta İsimleri KAFUM’da Sevenleriyle Buluşacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 23 Ekim Cuma günü fikir dünyasının usta isimleri KAFUM’da sevenleriyle buluşacak. Birbirinden değerli söyleşi etkinliklerine tüm vatandaşlar davet edildi.

Kitap Fuarı’nda Halit Ertuğrul’dan Gençlere ve Ailelere Hayat Rehberliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda akademisyen yazar Dr. Halit Ertuğrul okurlarla buluştu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşide aile eğitimi, gençlerin başarı yolculuğu, arkadaş çevresi ve değerler eğitimi üzerine önemli başlıklar değerlendirildi.

Usta Gazeteci Hakan Çelik, Kitap Fuarı’nda Gençlere Seslendi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Kitap Fuarı’nda gençlerle bir araya gelen usta gazeteci Hakan Çelik, güncel gelişmelerden teknolojik dönüşüme kadar pek çok konuyu ele aldı. Çelik, Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği şair ve yazarlarla güçlü bir kültürel ve edebi birikime de sahip olduğunu belirtti.

Kadın Üreticiler Kahramanmaraş Büyükşehir’in Destekleriyle Kendilerini Geliştiriyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kadın girişimcilerin üretim ve pazarlama becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim semineri düzenledi. Akademisyenlerin katkılarıyla gerçekleştirilen programda kadın üreticilere ürün geliştirme, maliyet yönetimi, fiyatlandırma ve müşteri iletişimi konularında bilgi verildi.

TÜM HABERLER