Kahramanmaraş’ta Liseler, Türk ve Dünya Edebiyatının Buluşma Noktası Oldu!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında düzenlediği program çerçevesinde Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden yazar ve şairler, şehrin çeşitli noktalarında liseleri ziyaret ederek öğrencilerle buluşuyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, bu yıl da edebiyatseverleri zengin bir kültür sanat programıyla buluşturuyor. “Edebiyat Dönüştürür” temasıyla yola çıkan etkinlikler dizisi; panellerden konferanslara, atölye çalışmalarından söyleşilere kadar uzanan onlarca başlıkla şehri bir edebiyat şölenine dönüştürüyor.
Etkinliklerin en dikkat çekici ayağını ise öğrenciler için organize edilen okul buluşmaları oluşturuyor. Bu kapsamda, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen yazar ve şairler, Kahramanmaraş’ın farklı noktalarındaki liselerde gençlerle bir araya geliyor. Amaç, edebiyatı yalnızca sayfalarda değil, birebir temasla genç zihinlerde yaşatmak ve yeni ufuklar açmak.
Türkiye ve Dünyanın Çeşitli Noktalarından Gelen Yazarlar, Gençlere Sesleniyor
Programın öne çıkan isimleri arasında Türkiye’den Samet Karataş, Kürşat Çelik, Murat Murat, Mustafa Aplay ve Betül Nurata yer alıyor. Bu değerli yazarlar, öğrencilerle edebiyatın yaşamla kesiştiği noktalar üzerine sohbetler gerçekleştiriyor. Uluslararası alanda ise etkinliğe damga vuran isimler dikkat çekiyor. Hindistanlı şair Sonnet Mondal, Kolombiyalı şair Lauren Mendinueta, İspanyol gazeteci ve yazar Fernando Del Val Sanz, Nijeryalı yazar Toyin Adewale – Gabriel ve Filistinli şair ve yazar Prof. Dr. İbrahim Nasrallah, farklı kültürlerin edebiyat anlayışını öğrencilerle paylaşarak çok sesli bir düşünsel ortam yaratıyor. Gençlerin hayal dünyasına katkı sunan buluşmalar, hem yazarlar hem de öğrenciler için ilham verici anlara sahne oluyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.