Kahramanmaraş’ta Korkutan Olay! Kayıp Çocuk Sulama Kanalında Bulundu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Elbistan’da kaybolan 2 yaşındaki çocuk için ekipler seferber oldu. Küçük çocuk sulama kanalında bulunarak hastaneye kaldırıldı.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kayıp ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, yaklaşık 2 yaşındaki çocuğu kısa sürede bulmak için çalışma başlattı. Arama ekiplerinin çalışmaları sonucunda çocuk, Yapraklı Mahallesi’nde kaybolduğu yere yakın sulama kanalında bulundu.
Edinilen bilgilere göre, olayın ihbarı 8 Ağustos 2026 saat 11.31’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaştı. Yapraklı Mahallesi’nde yaklaşık 2 yaşındaki çocuğun kaybolduğu bilgisinin verilmesi üzerine bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri gönderildi.
Arama Çalışmaları Hızla Başlatıldı
Kahramanmaraş AFAD Arama Kurtarma ekipleri ile jandarma personeli, ihbarın ardından bölgede arama faaliyetine başladı. Ekiplerin yaptığı taramalar sırasında çocuğun, kaybolduğu noktaya yakın durumdaki sulama kanalında bulunduğu belirlendi.
Kanal içerisinden çıkarılan çocuğa sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildi.
Hastanede Tedavi Altına Alındı
İlk müdahalesinin ardından Elbistan Devlet Hastanesi’ne sevk edilen çocuğun sağlık durumuyla ilgili dikkat çeken bilgi geldi.
Yaklaşık 2 yaşındaki çocuğun hayati durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayın ardından ilgili ekiplerin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Fırat Görgel’den Manisa’daki Saldırı Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Turgutlu'daki saldırıda yaralanan öğrenciler ile ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sosyal Belediyeciliğin Sıcak Yüzü Büyükciğer ve Zencir Ailesinin Evinde!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında özel gereksinimli Mustafa - Elife Büyükciğer ve Ömer ve Merve Zencir ailelerinin evine “Işıklı Kapı Zili” ve “Titreşimli Bebek Uyarı Cihazı” hizmeti sağladı.
Mehmet Arıkan Gençlik Merkezi, Gençlerin Eğitim Yolculuğuna Güç Katıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Kanuni Mahallesi’nde gençlerin hizmetine sunduğu Mehmet Arıkan Gençlik Merkezi, yıl boyunca gençlerin eğitim ve sınav sürdürebilecekleri bir buluşma noktası görevi görüyor. Merkez, bünyesinde bulundurduğu imkânlarla LGS, YKS, KPSS ve diğer sınavlara hazırlanan öğrencilerin eğitim yolculuğuna güç katıyor.
Kapıçam Tabiat Parkı’nda Çevre İçin El Ele
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Haydi Yapalım Derneği (Let’s Do It Türkiye), Gönüllü Gençlik Hareketi, Pusula Maraş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince Dünya Temizlik Günü kapsamında Kapıçam Tabiat Parkı’nın ormanlık alanında temizlik etkinliği gerçekleştirildi.
Geleceğin Teknoloji Üreticileri Büyükşehir’in Kurslarında Yetişecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ortaokul 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerine yönelik “Robotik Kodlama Kursu” düzenliyor. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenecek eğitimlere Büyükşehir’in internet adresinden çevrimiçi başvuru yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Ali Sezal Bulvarı’nı 94 Milyon TL’lik Yatırımla Yeniledi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde doğu ile batı aksını birleştiren Ali Sezal Bulvarı’nda sıcak asfalt serimini tamamladı. 94 milyon TL’lik yatırımla altyapısı, yürüyüş yolları, aydınlatması ve asfaltıyla yenilenen arter bölge ulaşımına nefes aldırdı.