© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Kar Alarmı! 5 İlçede Okullara Kar Engeli

Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, eğitime ara verilmesine neden oldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Afşin, Nurhak, Elbistan, Göksun ve Ekinözü ilçelerinde 20 Mart 2025 Perşembe günü okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Yetkililer, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riskine dikkat çekerek, hamile ve engelli kamu çalışanlarının yanı sıra, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden annelerin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

Öte yandan, kar yağışının önümüzdeki saatlerde etkisini artırarak devam etmesi beklenirken, vatandaşlardan trafikte dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları istendi. Belediye ve karayolları ekipleri ise kapanan yolların açılması için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.

Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 15 Milyon TL’lik Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde amatör spora desteğini her yıl artıran Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılında kulüplere toplam 15 Milyon TL katkı sunacak. 8 Milyon TL nakdi ve 7 Milyon TL ayni destekle amatör sporcuların ve kulüplerin yanında olunacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Göksun Kırsalında Ulaşımı İyileştiren Asfalt Hamlesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’un kırsal mahallelerinden Çağlayan’ı Kayseri Yolu’na bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik ana güzergahı baştan sona asfaltla yeniliyor.

Kahramanmaraş Stadyumu’na Türk Futbolunun Efsanelerinden Tam Not

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türk futbolunun efsane isimleri Mehmet Özdilek, Tanju Çolak ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’la şehrin yeni stadyumunda incelemelerde bulundu. Futbolun efsaneleri yeni stadyumun Kahramanmaraş’ın spor geleceğine önemli katkılar sunacağını belirtti.

TÜM HABERLER