Kahramanmaraş’ta Jandarma Raporu Açıklandı: Suçla Mücadelede Yoğun Mesai
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta jandarma 7 günde büyük operasyon yaptı. 272 kişi yakalandı, silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Arananlar adalete teslim edildi.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 7–13 Ocak 2026 tarihleri arasında il genelinde kapsamlı güvenlik uygulamaları gerçekleştirdi. Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda asayişten teröre, uyuşturucudan kaçakçılığa kadar birçok alanda önemli sonuçlar elde edildi.
Operasyonlarda farklı ilçelerde ruhsatsız silahlar ele geçirilirken, aranan yüzlerce kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslar cezaevine teslim edilirken, uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla ilgili çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Jandarma ekipleri ayrıca tarihi eser kaçakçılığı ve sahtecilik suçlarına yönelik operasyonlarda Bizans dönemine ait eserler ele geçirdi. Trafik denetimlerinde ise on binlerce araç kontrol edilerek sürücü güvenliği ön planda
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çocuk Sanat Merkezi’ne Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 16. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Yüksek Yaşam Kalitesi kategorisinde ödüle layık görüldü.
Beyhan Budak, Kitap Fuarı’nda Sağlıklı Aile İlişkilerinin Önemini Anlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak; sağlıklı aile yapısı, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve özgüven gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarında Ahmet Taşağıl ile Eski Türk Tarihine Yolculuk
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Eski Türklerin devlet geleneği, inanç sistemi, sanat anlayışı ve günlük yaşamına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
Kitap Fuarı’nda Pazartesi Günü Zengin ve Toker Okurlarla Buluşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 19 Ekim Pazartesi günü çocuk edebiyatı yazarı Salih Zengin ve eğitimci yazar Orhan Toker, KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.
Türk Futbolunun Efsane İsimleri Spor Şehri Kahramanmaraş’ı Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk futbolunun efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Mehmet Özdilek’in katılımıyla 20 Ekim Salı günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması” düzenleyecek. Saat 16.00’da başlayacak programa tüm sporseverler davet edildi.
Türk Futbolunun Efsane İsimleri Spor Şehri Kahramanmaraş’ı Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türk futbolunun efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Mehmet Özdilek’in katılımıyla 20 Ekim Salı günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde “Spor Şehri Kahramanmaraş Buluşması” düzenleyecek. Saat 16.00’da başlayacak programa tüm sporseverler davet edildi.