Kahramanmaraş’ta Jandarma Operasyonlarında 1 Haftada 249 Suçlu Yakalandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta Jandarmadan Suçla Mücadelede Yoğun Mesai: Silahlar Ele Geçirildi, Arananlar Yakalandı
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 10–16 Aralık 2025 tarihleri arasında il genelinde yürüttüğü güvenlik operasyonlarında suç ve suçlulara geçit vermedi. Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda hem silah kaçakçılığına hem de aranan şahıslara yönelik önemli sonuçlar elde edildi.
Operasyonlar kapsamında Afşin ilçesinde 1 tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda tabanca fişeği ele geçirilirken, Dulkadiroğlu ilçesinde de ruhsatsız bir av tüfeğine el konuldu.
Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda ise toplam 249 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 31’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Haklarında 5 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 5 hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.
Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ayrı operasyonlarda, FETÖ ve PKK/KCK bağlantılı olduğu tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli sürecin devam ettiği bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç'tan Sevindiren Haber: Hastaneden Çıktı!
Afşin'de geçirdiği trafik kazası sonrası Bilkent Şehir Hastanesi'nde omurga ameliyatı olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç taburcu edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 19 Farklı Noktada Sürdürecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seferberliğini yeni haftada da sürdürecek. 19 – 25 Ekim tarihleri arasında şehir merkezinde 19 farklı noktada asfalt serimi yapılacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Sultanları, Evinde Antepia’ya Şans Tanımadı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi 15. Grup’un beşinci haftasında sahasında Antepia Spor Kulübü’nü 3 – 0’lık net bir skorla mağlup ederek grupta üçüncü sıraya yerleşti.
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı, Öğrencilerle Şenleniyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, şehrin farklı noktalarında öğrenim gören öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor. İhtiyaç duydukları eserleri fuarda bulabilen öğrenciler, kitap dolu alanda farklı dünyalarla buluşuyor.
Fulya Öztürk ve Türker Akıncı Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarında Konuşacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en önemli iki gazetecisi “Algılar ve Türkiye Gerçeği” adlı söyleşide Kahramanmaraşlı vatandaşlarla bir araya gelecek. 21 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da başlayacak programa tüm vatandaşlar davet edildi.
“Gel ve Fark Et” Temalı Kitap Fuarı Salı Günü Dolu Dolu Geçecek
Kahramanmara Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 20 Ekim Salı günü Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma, Mehmet Cemil ve Mehmet Akpınar edebiyatseverlerle bir araya gelecek.