Kahramanmaraş’ta İtfaiye Erlerine Risklere Karşı Güvenlik Eğitimi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, göreve yeni başlayan itfaiye erlerine yönelik kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenledi. Teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı örneklerle desteklenen eğitimde, itfaiye erlerinin görev sırasında karşılaşabilecekleri risklere karşı farkındalıklarının artırılması hedeflendi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini artırma ve çalışan güvenliğini öncelikli hedefleri arasında gören vizyonu doğrultusunda eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, göreve yeni başlayan itfaiye erlerine yönelik kapsamlı bir iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen programda, A sınıfı iş güvenliği uzmanı Hayati Osmanoğlu tarafından katılımcılara kritik konularda bilgi verildi.
Eğitimde; güvenlik kültürünün yerleşmesi, kişisel koruyucu donanım kullanımı, zehirli gazlarla mücadele, asit ve kimyasal maddelerle güvenli çalışma yöntemleri, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ile iş kazalarının temel sebepleri gibi hayati başlıklar ele alındı. Teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı örneklerle desteklenen eğitimde, itfaiye erlerinin görev sırasında karşılaşabilecekleri risklere karşı farkındalıklarının artırılması hedeflendi. Katılımcıların, iş kazalarının önlenmesinde alabilecekleri kişisel tedbirler ve ekip çalışmasının önemi üzerinde duruldu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, düzenlenen bu tür eğitimlerle hem çalışanların güvenliğinin sağlanması hem de afet ve yangınlara daha etkin müdahale edebilmek için itfaiye personelinin donanımını sürekli geliştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Yeşil Vatan İçin Kritik Zirve: Kahramanmaraş’ta Yangın Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkıyor
Kahramanmaraş'ta artan sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarına karşı yeni önlemler devreye alınacak. Riskli bölgelere girişler sınırlandırılabilecek, denetimler ise sıklaştırılacak.
KASKİ'den Su Kayıplarına Teknolojik Takip! Görünmeyen Arızalar Tek Tek Tespit Ediliyor
Kahramanmaraş'ta su kayıp ve kaçaklarını azaltmak için çalışmalarını sürdüren KASKİ, akustik dinleme teknolojisiyle yer altındaki görünmeyen sızıntıları tespit ederek içmesuyu kaynaklarının korunmasına katkı sağlıyor.
KASKİ’den Kritik Uyarı: Vefat Eden Abonelerin Su Kayıtları İptal Edilecek
KASKİ, vefat eden abonelere ait su aboneliklerinin devredilmesini istedi. 10 Temmuz'a kadar işlem yapılmazsa sayaçlar sökülecek.
Kahramanmaraş'ta Aile Faciası: Kayınpederinin Bıçakladığı Damat Yaşamını Yitirdi
Kahramanmaraş'ta kayınpederiyle tartışan 30 yaşındaki damat bıçaklanarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç yaşamını yitirdi.
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.