© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta İki Bölge 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Olarak İlan Edildi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından iki bölge 1. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, her iki bölgenin de kaçak kazı tehlikesi altında olduğu ve bu nedenle korunmaları gerektiği belirtildi.

Bakış Mahallesi ve İncecik Mahallesi Sit Alanları

Bakış Mahallesi: Bu bölgede yer alan yerleşim yeri ve tümülüs, Geç Antik Çağ’da kullanıldığına dair kanıtlarla desteklenen 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiştir. Kararda, bu alanlarda kaçak kazıların ciddi zararlara yol açtığı vurgulandı.

İncecik Mahallesi: Bu bölgede, tepe üstü yerleşim yeri olarak tanımlanan alanda duvar kalıntıları ve seramik parçaları tespit edilmiştir. Mahalleye 2,5 kilometre mesafedeki doğal kayalık tepenin üzerinde bulunan bu kalıntılar, bölgenin zamanla genişlediğini ve tepenin eteklerinde de kalıntılar bulunduğunu gösteriyor. Ancak, bölgenin tam tarihlendirilmesi henüz yapılmamış durumda.

Bu ilanlar, bölgedeki tarihi varlıkların korunması ve kaçak kazıların önlenmesi amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Yetkililer, bu alanların korunması için gerekli önlemleri alacaklarını ve bölgedeki tarihî mirası koruma konusunda hassasiyet göstereceklerini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER