© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta İki Bölge 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Olarak İlan Edildi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından iki bölge 1. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, her iki bölgenin de kaçak kazı tehlikesi altında olduğu ve bu nedenle korunmaları gerektiği belirtildi.

Bakış Mahallesi ve İncecik Mahallesi Sit Alanları

Bakış Mahallesi: Bu bölgede yer alan yerleşim yeri ve tümülüs, Geç Antik Çağ’da kullanıldığına dair kanıtlarla desteklenen 1. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiştir. Kararda, bu alanlarda kaçak kazıların ciddi zararlara yol açtığı vurgulandı.

İncecik Mahallesi: Bu bölgede, tepe üstü yerleşim yeri olarak tanımlanan alanda duvar kalıntıları ve seramik parçaları tespit edilmiştir. Mahalleye 2,5 kilometre mesafedeki doğal kayalık tepenin üzerinde bulunan bu kalıntılar, bölgenin zamanla genişlediğini ve tepenin eteklerinde de kalıntılar bulunduğunu gösteriyor. Ancak, bölgenin tam tarihlendirilmesi henüz yapılmamış durumda.

Bu ilanlar, bölgedeki tarihi varlıkların korunması ve kaçak kazıların önlenmesi amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Yetkililer, bu alanların korunması için gerekli önlemleri alacaklarını ve bölgedeki tarihî mirası koruma konusunda hassasiyet göstereceklerini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER