Kahramanmaraş’ta Hızlı Sürücülere Radarla Müdahale! Yeni Denetim Sistemi Yolda
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta Hız Yapan Sürücüler Artık Takipte! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazalarındaki artışı önlemek ve can kayıplarını engellemek amacıyla yeni denetimler ve düzenlemelerin yakında devreye gireceğini açıkladı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, trafik kurallarına uymayan sürücülerle mücadelede daha fazla denetim yapılacağını vurguladı.
Hız İhlallerinde Hızlı Müdahale 1 Ocak - 20 Şubat 2025 tarihleri arasında:
- Toplamda 848 bin 766 trafik işlemi gerçekleştirildi.
- Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ile 777 bin 256 işlem yapıldı.
Bakan Yerlikaya, 2023 yılında hızdan kaynaklanan trafik kazalarında her gün ortalama 10 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, aşırı hızın hem sürücüler hem de yayalar için büyük risk oluşturduğunu belirtti. Kahramanmaraş’ta, hız sınırlarını hiçe sayarak caddeleri yarış pistine çeviren sürücüler, başkalarının hayatı için ciddi bir tehlike oluşturuyor.
Yeni radar sistemlerinin şehirdeki kritik noktalara yerleştirilmesi, hız sınırlarını ihlal eden sürücülere karşı caydırıcı olabilir.
Bakan Yerlikaya’dan Çarpıcı Uyarı: "Araç kullanırken hız sınırlarını aşmak, yalnızca birkaç dakika erken varmak için hem kendi hayatınızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak demektir. Unutmayın, hız kazanç sağlamaz; aksine hayatlarımızdan çalar. Önceliğimiz hız değil, güvenlik olmalı."
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.