© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Eğitim Seferberliği: Yeni Okullar İçin Çalışmalar Başladı

Deprem sonrası eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla Kahramanmaraş’ta okul yatırımları hız kesmeden devam ediyor.

2025 yılı yatırım programı kapsamında, Dulkadiroğlu ilçesinde üç okulun yapımı için önemli adımlar atıldı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ek olarak 16 derslikli yeni bir bina inşa edilecek. 17 Mart 2025’te ihalesi yapılacak olan bu yapı, mevcut okul alanına eklenecek. Dulkadiroğlu Cumhuriyet Ortaokulu’nun 16 derslikli binası için 28 Şubat 2025’te ihale gerçekleştirilirken, Muallim Hayrullah Efendi Ortaokulu’nun 24 derslikli yeni binasının inşaat süreci 6 Mart 2025 itibarıyla başladı.

Kahramanmaraş’ta modern, güvenli ve sağlam eğitim ortamları oluşturma hedefiyle yürütülen projeler tamamlandığında, öğrenciler daha iyi koşullarda eğitim alma fırsatı bulacak.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER