Kahramanmaraş'ta Depremde Hasar Gören Demirciler Çarşısı’nda Restorasyon Başladı
Kahramanmaraş Haberleri6 Şubat depremlerinde hasar gören Demirciler Çarşısı’nda gerçekleştirilecek restorasyon süresince çarşı esnafının ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için Sarayaltı ve Şekerli caddelerinde geçici iş yerleri oluşturuldu. Esnaf, geçici iş yerlerinde faaliyete başladı.
Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel simgelerinden biri olan Demirciler Çarşısı’nda 6 Şubat depremlerinde hasar gören 75 iş yeri yeniden ayağa kalkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon süreciyle, çarşının tarihi dokusunun korunarak ihya edilmesi hedefleniyor. Şehirde yüzyıllardır demircilik mesleğinin yaşatıldığı ve el emeğiyle üretilen ürünlerin ticaretinin yapıldığı çarşı, geçmişten günümüze Kahramanmaraş’ın ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yere sahip. Depremlerin ardından zarar gören çarşının yeniden canlandırılması için yürütülen bu çalışmalar, hem kent estetiğine hem de esnafın ekonomik faaliyetlerine katkı sunacak.
Geçici İş Yerleri Hazırlandı
Restorasyon sürecinde esnafların mağduriyet yaşamaması adına, Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Dulkadiroğlu Sarayaltı ve Şekerli caddeleri üzerinde kurulan geçici iş yerleriyle, Demirciler Çarşısı esnafının ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri sağlandı. Kurulan bu alanlar, çarşının alışveriş kültürünü kesintiye uğratmadan yaşatmaya devam ediyor. Geçici iş yerlerine taşınan esnaflar, yeni alanlarında faaliyetlerine başladı.
Tarihi Dokusuyla Yeniden Yükselecek
Demirciler Çarşısı’nın aslına uygun şekilde restore edilerek yeniden canlandırılması, yalnızca ekonomik bir hareketlilik değil, aynı zamanda şehrin hafızasına sahip çıkmak anlamına da geliyor. Proje tamamlandığında, Kahramanmaraş hem turistik hem de ticari açıdan bir değerini daha yeniden kazanmış olacak.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.