© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Deprem Şehitleri Kabri Başında Dualarla Yad Edildi

6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında şehir protokolü ile birlikte Kapıçam Mezarlığı’nı ziyaret eden Başkan Görgel, “Bugün burada, deprem şehitlerimizin kabirleri başında bir kez daha onları rahmetle anıyor, dualarla yad ediyoruz. Aradan üç yıl geçmiş olsa da kaybettiklerimizin yokluğu her gün kalbimizde hissediliyor. Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin üçüncü yıl dönümünde, hayatını kaybeden vatandaşlar Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda bulunan deprem şehitliğinde dualarla anıldı.

Felaketin yıl dönümünde düzenlenen anma programına Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra; 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, rektörler, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi.

Protokol üyeleri, deprem şehitliğinde kabirleri tek tek ziyaret ederek karanfiller bıraktı ve yakınlarını kaybeden ailelere taziyelerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, depremde yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaşarak baş sağlığı dileklerini iletti.

“Deprem Şehitlerimizin Hatırası Daima Kalbimizde”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “6 Şubat 2023’te yaşadığımız felaket, sadece Kahramanmaraş’ımızın değil, tüm ülkemizin yüreğini dağladı. On binlerce canımızı toprağa verdik, binlerce ailemiz tarifsiz acılar yaşadı. Bugün burada, deprem şehitlerimizin kabirleri başında bir kez daha onları rahmetle anıyor, dualarla yad ediyoruz. Aradan üç yıl geçmiş olsa da kaybettiklerimizin yokluğu her gün kalbimizde hissediliyor. Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum. Rabbim böyle acıları bir daha milletimize yaşatmasın. Deprem şehitlerimizin hatırası daima kalplerimizde yaşayacak” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER