Kahramanmaraş’ta Cumhuriyetin 102. Yılı Kutlandı
Kahramanmaraş Haberleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Askerî geçit töreni, öğrenci gösterileri ve çeşitli etkinliklerle halk bayram coşkusuna ortak oldu.
Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan bağımsızlık mücadelesi; aziz milletin inancı, kararlılığı ve azmiyle taçlanarak 29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyet’in 102. yılı kutlama etkinliklerinde Kahramanmaraş’ta gurur, birlik ve beraberlik rüzgârı esti.
Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Valilikte gerçekleştirilen protokol tebrikinin ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.
Şehir protokolü ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programında; Vali Mükerrem Ünlüer, Zeytin Dalı Harekâtı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Ahmet Gülmüş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, araç üzerinde alandaki katılımcıları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.
102 Yıldır Hep Aynı Coşkuyla
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Cumhuriyet’in ruhunu yaşatan şiir dinletisi, öğrencilerin seslendirdiği dizelerde; bağımsızlık mücadelesinin izleri, milletin kararlılığı ve Atatürk’ün mirası yankılandı. Programın finalinde ise polis ve askeri birlikler sahneye çıktı. Disiplinli adımlarla yürüyen polisler ve Mehmetçikler hem protokolü hem de alanı dolduran vatandaşları selamladı. Askerî geçit töreni sırasında Türk bayrakları dalgalandı. Komando timlerinin gösterileri, izleyenlerden büyük alkış aldı.
İlginizi Çekebilir
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Hakan Türkçapar’dan Psikolojik Sağlık Söyleşisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen söyleşide hemşehrileriyle buluşan Prof. Dr. Hakan Türkçapar; mutluluk, insan bilimi ve psikolojik sağlık konularını ele aldı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, insanın kendisini tanımasının ve gerçek iyi oluşun önemi vurgulandı.