Kahramanmaraş'ta Çiftçiye 2,5 milyon adet biber fidesi dağıtıldı
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretim hacmini artırmak için çiftçilere 2,5 milyon adet biber fidesi dağıtıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi desteklemeye devam ediyor.Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi,Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde toplamda 2,5 milyon adet biber fidesi dağıtımı gerçekleştiriyor.Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen organizasyonla şehrin coğrafi işaretli ürünü olan ‘Kahramanmaraş Kırmızı Biberi’ üretiminin artırılması hedefleniyor. Ayrı kırmızı biberin tohum yerine fideden üretilmesi birim alandan alınan verimi artırıyor, sulama ve çapalama maliyetini de düşürdüğü için üreticiye daha fazla kazanç elde etme imkanı sağlıyor.
2,5 Milyon Adet Biber Fidesi
Gerçekleştirilen destek ile ilgili olarak Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz 2019 yılında 1.2 milyon adet fide dağıtımı gerçekleştirmiştik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’ün talimatlarıyla bu yıl sayıyı 2 katına çıkardık. Çiftçimize 2,5 milyon adet biber fidesi dağıtıyoruz, maliyetin yüzde 80’i Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Coğrafi işaretli ürünümüz Kahramanmaraş Kırmızı Biberi’nin üretim sahasını genişletecek, Pazar payını artıracak çalışmamızın hayırlı olmasını diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.