Kahramanmaraş’ta Binlerce Öğrenciye Kırtasiye Yardımı Yapılacak
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta Öğrenciler İçin Kırtasiye Yardımı Başvuruları 8 Eylül'de e-Devlet Üzerinden Başlıyor.
Kahramanmaraş’ta okula hazırlık sürecindeki öğrenciler için kırtasiye desteği başvuruları başlıyor. 8 Eylül 2025 itibarıyla e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini azaltacak.
Yardım kapsamında öğrencilere defter, kalem, okul çantası gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacak ödemeler yapılacak. Öğrencilerin eğitim durumu MEB ve YÖK sistemleri üzerinden kontrol edildikten sonra, destek ödemeleri yıl sonuna kadar ailelerin hesaplarına aktarılacak.
Program, yalnızca ihtiyaç sahibi ailelere değil; şehit yakınları ve vazife malulleri çocuklarını da kapsayacak. Kahramanmaraş’ta binlerce öğrencinin faydalanması beklenen bu destek, yeni eğitim-öğretim yılına daha güçlü bir başlangıç yapılmasını sağlayacak.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Divanlı’da Asfalt Mesaisine Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Divanlı Mahallesi’nde altyapı çalışmalarının tamamlandığı arterlerde asfalt serimine başladı.
Kitap Fuarı’nda Uğur Batı’dan Bireysel ve Toplumsal Gelişim Söyleşisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda okurlarla bir araya gelen Prof. Dr. Uğur Batı; toplumsal değerler, bireysel ve toplumsal gelişim ile birey ve toplum arasındaki etkileşim gibi pek çok konuyu farklı bakış açılarıyla ele aldı.
Savaş Barkçin, Kitap Fuarı’nda Okurlarına Seslendi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan yazar Savaş Barkçin; sabır, ahlak ve iyilik gibi insani değerler üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Nuri Pakdil, Vefatının Yıl Dönümünde Kitap Fuarı’nda Anıldı
Kahramanmaraş’ın ve Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Nuri Pakdil, vefatının yedinci yıl dönümünde Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda düzenlenen programda yad edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çocuk Sanat Merkezi’ne Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 16. Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Yüksek Yaşam Kalitesi kategorisinde ödüle layık görüldü.
Beyhan Budak, Kitap Fuarı’nda Sağlıklı Aile İlişkilerinin Önemini Anlattı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kitap Fuarı’nın üçüncü gününde okurlarla buluşan klinik psikolog ve yazar Beyhan Budak; sağlıklı aile yapısı, ebeveyn-çocuk ilişkisi ve özgüven gibi konularda önemli değerlendirmelerde bulundu.