Kahramanmaraş’ta Asayiş Operasyonu: 56 Kişi Yakalandı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta Bir Haftada Suçlulara Darbe: 33 Tutuklama, Çok Sayıda Silah ve Uyuşturucu Ele Geçti.
Kahramanmaraş’ta polis ekiplerinin düzenlediği geniş kapsamlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü, 18–25 Ağustos 2025 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, aranan şahıslar ve suç örgütlerine ağır darbe vurdu.
Edinilen bilgilere göre, çeşitli suçlardan aranan 33 kişi, uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen 5 kişi ve hırsızlık olaylarına karışan 18 kişi olmak üzere toplam 56 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 33’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyonlarda uyuşturucu ve silahlar da ele geçirildi. Ekipler; 18,75 gram metamfetamin, 109 gram bonzai, 31 gram bonzai hammaddesi (AMG), 294 adet sentetik ecza, 37 adet uyuşturucu hap, 5 ruhsatsız tabanca, 4 kurusıkı tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeğine el koydu.
Öte yandan, trafik denetimlerinde gürültü kirliliği ve sürücü ihlallerine yönelik cezai işlemler uygulandı. 153 araç yüksek sesle müzik nedeniyle, 60 araç abartı egzozdan, 354 sürücü ise belgesiz araç kullanmaktan işlem gördü.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliği için benzer operasyonların kesintisiz süreceğini bildirdi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.