© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Andız Pekmezi Hasadı Başladı: Doğal Şifa Kaynağı Türkiye’ye Yayılıyor

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi Elmadağ bölgesinde, sağlıklı ve doğal bir lezzet olan andız pekmezi üretimi için hasat dönemi başladı.

Toros Dağları’nın eteklerinde yetişen andız meyvesi, yüksek rakımlı Elmadağ’ın serin yaylalarından özenle toplanarak geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor.

Özellikle kadınların titiz çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu süreçte, yaz aylarında henüz olgunlaşmamış andız kozalakları toplanıyor ve el birliğiyle temizlenip kırıldıktan sonra bakır kazanlarda iki gün boyunca kaynatılıyor. Bu yöntem, andız pekmezinin kendine özgü, hafif acımtırak tadını ve yüksek besin değerini korumasını sağlıyor.

Andız pekmezi, bölge halkı için hem önemli bir geçim kaynağı hem de sağlığa sunduğu faydalarla kıymetli bir doğal ürün olarak öne çıkıyor. Andız ağacından elde edilen öz, antioksidan yönünden zengin yapısıyla cilt hastalıklarının tedavisinde, ağız yaralarının iyileştirilmesinde ve saç dökülmesine karşı etkili bir doğal çözüm sunuyor. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve doğal malzemelerle hazırlanan andız pekmezi, paketlenip Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılarak sofralarda şifa kaynağı olarak yerini alıyor.

Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetleri arasında kendine yer bulan andız pekmezi, her geçen gün daha fazla insanın ilgisini çekiyor ve sağlıklı yaşam için doğal bir destek arayanlara şifa oluyor.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER