© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Ağaçlandırma Seferberliği: Fidanlar Toprakla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen "Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes" etkinliğinde çocuklarla ve doğaseverlerle buluştu. Osman Dede Türbesi mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte binlerce fidan toprakla buluştu. Görgel, çevre bilincini yaygınlaştırmak için her yaştan vatandaşla el birliğiyle çalıştıklarını vurguladı.

Programa AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Prof. Dr. Vahit Kirişci, Milletvekili Dr. Tuba Köksal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül ve Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı’nın yanı sıra pek çok doğasever katıldı. Etkinlik, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı, ardından fidanlara ilk can suları verildi.

Görgel: “Ağaç Sevgisini Gelecek Nesillere Aktarıyoruz”

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Görgel, şehrin doğasını koruma ve çevre bilincini her yaş grubuna aşılamak konusundaki kararlılığını vurguladı. “Yeşil bir Kahramanmaraş için hep birlikte fidan diktik. Bu fidanlar, geleceğimizin en kıymetli mirası olacak. Kahramanmaraş halkı olarak doğa sevgisini yüreklerimizde taşıyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz,” dedi.

“Doğamız Gelecek Nesillere Emanet”

Görgel, doğayı koruma sorumluluğunu çocuklara bırakacaklarını ifade ederek, “Bugün diktiğimiz her fidan, çocuklarımız için nefes, insanlık için umuttur. Bu emanetin her yıl büyümesini sağlamak adına ağaçlandırmaya, doğayı korumaya ve çevre bilincini yaymaya devam edeceğiz,” sözleriyle çevre duyarlılığını güçlendirme çağrısı yaptı.

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER