Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde günlerdir umutla sürdürülen arama çalışmalarından acı haber geldi. Balık tutmak için gittiği bölgede Ceyhan Nehri’ne düşerek kaybolan 62 yaşındaki S.A.’nın cansız bedenine, olaydan 8 gün sonra ulaşıldı.
Olay, Onikişubat ilçesine bağlı Sarıgüzel Mahallesi sınırlarında bulunan Savruk Şelalesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, nehir kenarında balık avladığı sırada dengesini kaybeden S.A., suya düştükten sonra güçlü akıntıya kapılarak gözden kayboldu.
Ekipler Günlerce Seferber Oldu
İhbarın ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi yönlendirildi. AFAD, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, jandarma ve gönüllü ekiplerin katılımıyla yürütülen çalışmalar günler boyunca aralıksız sürdürüldü.
Nehir boyunca geniş bir alanda arama yapan ekipler, hem su yüzeyinde hem de su altında detaylı taramalar gerçekleştirdi.
Acı Haber 8. Günde Geldi
Yoğun çalışmaların ardından ekipler, kayıp şahsın cansız bedenine olay yerinden belirli bir mesafede ulaştı. Bulunan cenaze, itfaiye dalgıç ekipleri tarafından sudan çıkarıldı.
Bölgede yapılan incelemelerin ardından cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi işlemleri için morga gönderildi.
Soruşturma Başlatıldı
Yetkililer olayla ilgili inceleme başlatırken, yaşanan olay bölgede üzüntüye neden oldu. S.A.’nın yakınları ve mahalle sakinleri günlerdir süren arama çalışmalarını umutla takip etmişti.
Olayın tüm yönleriyle araştırıldığı ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş'ta Orman Yangını Alarmı! Alevler Kontrol Altına Alındı
Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları ve inceleme sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Zincirleme Kaza! 6 Araç Birbirine Girdi, 1 Yaralı
Kahramanmaraş Onikişubat'ta 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Mehmet Akif’te Asfalt Mesaisini Gece de Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Mehmet Akif Mahallesi’nde asfalt çalışmasını gece de sürdürüyor.
Genç KahramanMaraşlılar Derneği İkinci Olağanüstü Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
Genç KahramanMaraşlılar Derneği, İkinci Olağanüstü Genel Kurulu’nu üyelerinin yoğun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirdi. Genel kurulda derneğin bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar değerlendirilirken, yeni döneme ilişkin hedefler, faaliyet planı ve çalışma programı üyelerin görüşüne sunuldu.
Kahramanmaraşlı Kıbrıs Gazilerinin Destanı Kitap ve Belgesel Oldu
1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Kahramanmaraşlı gazilerin hatıraları, Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan kitap ve belgeselle kalıcı hafızaya dönüştürüldü. Türkiye'de bu alanda hazırlanan ilk çalışma olma özelliği taşıyan çalışmanın tanıtımı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş'ta Dev Enerji Yatırımı Hizmete Girdi! 200 Milyon TL'lik GES Açıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Pazarcık’ta 200 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği 6 megavat kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yerel yönetimler tarafından şehirde hayata geçirilen en büyük GES yatırımı olan tesis, sürdürülebilir enerji üretimiyle çevreye ve belediye bütçesine katkı sunacak.