© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Depremlerinde Hasar Gören 580 Cami Onarıldı!

Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından kentte hasar gören 580 caminin hızla onarıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından kentte meydana gelen hasarlarla ilgili bilgi verdi. Kotan, depremin etkisiyle 1350 caminin zarar gördüğünü, bu camilerden 350'sinin orta hasarlı, ağır hasarlı veya yıkılan durumda olduğunu belirtti. Ancak, hafif hasarlı olan 580 caminin, Diyanet İşleri Başkanlığından ve vatandaşların, belediyenin destekleriyle kısa sürede onarıldığını ifade etti.

İl Müftüsü Kotan, 580 caminin hızlı bir şekilde tamir edilerek tekrar ibadete açıldığını vurgulayarak, aynı zamanda orta hasarlı, ağır hasarlı ve yıkılan camilerin yanında konteyner mescitlerin inşa edildiğini söyledi. Taziye evlerinin, dükkanların kiralanması veya vatandaşların hayır işleriyle mescitlere dönüştürüldüğünü, prefabrik mescitlerin yapıldığını ve binaların altındaki toplantı odalarının, taziye dairelerinin mescit olarak hizmete açıldığını belirtti.

Bu çabaların, depremin etkisiyle zarar gören ibadet yerlerinin mümkün olan en kısa sürede toparlanması ve vatandaşlara hizmet vermeye devam etmesi adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Müftü Kotan, ilgili kurumlar ve halk arasında gösterilen dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER