© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta 4. Korolar Festivali Başlıyor: 18 Koro Aynı Sahneye Çıkacak

 “Türkiye’nin Sesleri Kahramanmaraş’ta Buluşuyor” sloganıyla düzenlenecek festival, 29 Ekim–1 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin farklı şehirlerinden koroları, sanatçıları ve musiki gönüllülerini bir araya getirecek. Türk Musikisi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halil Altınköprü, festivalin Kahramanmaraş’ın depremler ve acı olaylarla değil, kültür ve sanatla anılmasına katkı sunacağını vurguladı.

 “Türkiye’nin Sesleri Kahramanmaraş’ta Buluşuyor” sloganıyla düzenlenecek festival, 29 Ekim–1 Kasım tarihleri arasında Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin farklı şehirlerinden koroları, sanatçıları ve musiki gönüllülerini bir araya getirecek. Türk Musikisi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halil Altınköprü, festivalin Kahramanmaraş’ın depremler ve acı olaylarla değil, kültür ve sanatla anılmasına katkı sunacağını vurguladı.

Kahramanmaraş, kültür ve sanat etkinlikleriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Kahramanmaraş Korolar Festivali, 29 Ekim–1 Kasım 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Türkiye’nin Sesleri Kahramanmaraş’ta Buluşuyor” sloganıyla düzenlenecek festival, farklı şehirlerden gelen koro ve sanat topluluklarını aynı sahnede buluştururken şehrin kültürel ve sanatsal yaşamına da katkı sunacak.
Festivalin Kahramanmaraş’taki ev sahipliğini Zekâi Bilgen Musiki ve Kültür Derneği üstleniyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 18 koro ve şeflerinin yanı sıra Iğdır’dan halk dansları topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları ile musiki gönüllülerinin katılacağı organizasyon kapsamında, yaklaşık 360 konuğun Kahramanmaraş’ta ağırlanması bekleniyor.

DÖRT GÜN BOYUNCA MÜZİK, KÜLTÜR VE DOSTLUK BULUŞMASI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak festival, dört gün boyunca konserlere ve çeşitli kültür-sanat etkinliklerine sahne olacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek korolar, Türk musikisinin zengin repertuvarını Kahramanmaraşlı sanatseverlerle buluşturacak.
Festivalin yalnızca konserlerden ibaret bir organizasyon olmanın ötesinde; farklı şehirlerden gelen sanatçıların ve musiki topluluklarının bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacağı, yeni dostluklar kuracağı ve Kahramanmaraş’ın tarihî ve kültürel mirasını yakından tanıyacağı bir buluşma olması hedefleniyor.
Şehrin şiir ve edebiyat geleneği, tarihî mirası, geleneksel sanatları, musikisi ve gastronomisiyle katılımcılara tanıtılması da festivalin önemli amaçları arasında yer alıyor. “Kahramanmaraş’ta Bir Ses Var” mesajıyla şehrin kültürel kimliğine dikkat çekilecek organizasyonda, musikinin birleştirici gücü aracılığıyla Kahramanmaraş’ın sanat ve kültür potansiyelinin daha geniş kitlelere ulaştırılması amaçlanıyor.

“KAHRAMANMARAŞ’IN KÜLTÜR VE SANATLA ANILMASINI İSTİYORUZ”
Türk Musikisi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halil Altınköprü, festivalin Kahramanmaraş’ta düzenlenmesinin taşıdığı anlamı vurgulayarak organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Altınköprü, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“4. Korolar Festivali’ni Kahramanmaraş’ta yapmamızın en önemli nedeni, Kahramanmaraş’ın artık depremlerle ve yakın zamanda yaşanan menfur saldırılarla değil, kültür ve sanatla anılmasıdır. Sanat, bir toplumda yaşanan acıların unutulmasında en iyi araçlardan biridir. Özellikle geleneksel Türk musikimiz, hepimiz için vazgeçilmez kadim kültürlerimizin başında geliyor. Bu vesileyle ülkemizin dört bir yanından gelecek korolarımızla görkemli konserlere sahne olacak Türk Musikisi Federasyonu Kahramanmaraş 4. Korolar Festivali’nin oluşmasında destek olan Kahramanmaraş Valiliğine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyelerine, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine, Kahramanmaraş İl Kültür Müdürlüğüne, Zekâi Bilgen Musiki ve Kültür Derneğine, basın mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ZEKÂİ BİLGEN MUSİKİ VE KÜLTÜR DERNEĞİ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Kuruluşundan bu yana Türk Musikisi Federasyonu bünyesinde yer alan Zekâi Bilgen Musiki ve Kültür Derneği, festivalin Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilmesinde önemli bir sorumluluk üstleniyor.

Kahramanmaraş’ın musiki birikimini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla çalışmalarını sürdüren dernek, festival aracılığıyla şehrin köklü müzik geleneğini Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen koro ve sanat topluluklarıyla buluşturmayı hedefliyor.
Organizasyonun, Kahramanmaraş’ın kültür ve sanat hayatına hareketlilik kazandırmasının yanı sıra şehrin tanıtımına, kültürel etkileşime ve şehirler arası sanatsal iş birliklerine de katkı sağlaması bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞLILARA FESTİVAL DAVETİ
Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak 4. TÜMFED Korolar Festivali’nin program ayrıntıları, katılımcı korolar ve etkinlik takvimi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.
Organizasyon ekibi, Kahramanmaraşlı sanatseverleri dört gün boyunca düzenlenecek etkinliklere katılmaya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen musiki topluluklarını dinlemeye davet ediyor.
Farklı şehirlerden gelen seslerin aynı ezgide buluşacağı festivalin, Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliğini ön plana çıkarması ve şehrin sanatla anılmasına katkı sunması amaçlanıyor.
 

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi’nden Cumhuriyet’in 103. Yılına 1300 Sesli Dev Konser

Onikişubat Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu 1300 öğrencinin aynı sahnede buluşacağı “Cumhuriyet’in 1000 Sesi” konseriyle taçlandıracak. Geçtiğimiz yıl 1000 kişiyle sahne alarak büyük ilgi gören koro ve orkestra, bu yıl 1300 kişiye ulaşarak kendi rekorunu kıracak.

Kahramanmaraş Dahil 30 İlde Daltonlar Operasyonu: 85 Şüpheli Yakalandı

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı 30 ilde Daltonlar operasyonu yapıldı. Sosyal medya ve WhatsApp üzerinden yönlendirildiği değerlendirilen 85 şüpheli yakalandı.

Kahramanmaraş’ta Said Bey Sitesi Davasında Karar: 8 Sanığa Hapis Cezası

Kahramanmaraş’ta 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi davasında 8 sanık hapis cezası aldı. İki belediye görevlisine de 5’er yıl hapis verildi netleştiKahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılarak 44 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Said Bey Sitesi’ne ilişkin davada karar açıklandı. Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamada 11 sanıktan 8’i hakkında hapis cezası verilirken, bazı sanıklar için meslekten men kararı da alındı. Üç sanığın dosyası ise ana davadan ayrıldı. Karar duruşmasında sanıklar ve aileler hazır bulundu Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Hasan Çam, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Y.K. ve M.Y. ise farklı şehirlerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Son sözü sorulan Hasan Çam, teknik konularda bilgisi olmadığını savunarak suçlamaları kabul etmedi. Çam, yalnızca ücretini ödeyerek binayı yaptırdığını, teknik ayrıntılardan anlamadığını ve yapının projeye uygun inşa edildiğini ileri sürerek beraatini istedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunurken, depremde yakınlarını kaybeden aileler sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Duruşma savcısı ise mütalaasında sanıkların “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan cezalandırılmasını istedi. Hasan Çam’a 11 yıl 1 ay 10 gün hapis Mahkeme heyeti, aranın ardından sanıklar hakkındaki hükümleri açıkladı. Tutuklu sanık Hasan Çam, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına mahkûm edildi. Aynı suçtan yargılanan tutuksuz sanıklar H.Y., Y.K., M.Y., H.İ.U. ve M.K. hakkında ayrı ayrı 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi. Bu beş sanık için ayrıca iki yıl süreyle meslekten men kararı alındı. İki belediye görevlisine 5’er yıl hapis Dönemin Dulkadiroğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili A.Ö. ile belediyede mimar olarak görev yapan S.B. de karar kapsamında hapis cezasına çarptırıldı. İki kamu görevlisine, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan ayrı ayrı 5 yıl hapis cezası verildi. Üç sanığın dosyası ayrıldı Mahkeme, statik proje ve uygulama denetçisi İ.K. ile yapı denetim firması yetkilileri Z.B.K. ve S.A. hakkındaki dosyaların ana davadan ayrılmasına karar verdi. Böylece Said Bey Sitesi davasında sekiz sanık hakkında hapis cezası hükmü kurulurken, üç sanığın yargılamasının ana dosyadan ayrı yürütülmesi kararlaştırıldı.

Kahramanmaraş'a Sağanak Geliyor! AKOM Tarih ve Saat Verdi: 4 Gün Sürecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, 27 – 30 Ekim tarihleri arasında şehir genelinde sağanak yağışların beklendiğini belirterek dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşları uyardı.

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı Ziyaretçi Sayısı 400 Bini Aştı

Türkiye’nin tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, 10 gün boyunca kitapseverleri, yazarları ve yayınevlerini KAFUM Fuar Merkezi’nde buluşturdu. “Gel ve Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen fuar, 400 bini aşan ziyaretçi sayısıyla kendi rekorunu yeniledi.

Piri Reis Gündüz Bakımevi, Çocuklar ve Aileler İçin Yükseliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Piri Reis Çocuk Gündüz Bakımevi’nin inşası hızla sürüyor.

TÜM HABERLER