Kahramanmaraş’ta 2025 Kurbanlık Fiyatları Belirlendi
Kahramanmaraş Haberleri2025 Kurbanlık Fiyatları Açıklandı! Kahramanmaraş’ta Kilo Başına Canlı Hayvan Bedelleri Belli Oldu.
Kurban Bayramı yaklaşırken Kahramanmaraş’ta kurbanlık hayvan satış fiyatları belli oldu. Kurbanlık canlı hayvan kilogram fiyatları; tosun 295 TL, düve 285 TL, inek 260 TL, dişi keçi/koyun 250 TL, erkek toklu 285 TL, erkek cebiş ise 290 TL olarak belirlendi.
Kurban Bayramı yaklaşırken Kahramanmaraş’ta kurbanlık hayvan satış fiyatları belli oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen toplantı sonrası belirlenen fiyatlar kamuoyuyla paylaşıldı.
Alınan karara göre bu yıl Kahramanmaraş’ta kurbanlık canlı hayvan kilogram fiyatları; tosun 295 TL, düve 285 TL, inek 260 TL, dişi keçi/koyun 250 TL, erkek toklu 285 TL, erkek cebiş ise 290 TL olarak belirlendi.
Karar, Üretici ve Tüketici Dengesi Göz Önünde Bulundurularak Alındı
Toplantıya, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Selahaddin Uğur, Tarım ve Orman İl Müdürü Ramazan Bilir ile birlikte ilgili oda ve birlik başkanları da katıldı.
Belirlenen fiyatların, hem üreticinin emeğinin karşılığını alması hem de vatandaşların alım gücünün korunması hedeflenerek oluşturulduğu bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den UNESCO Yaratıcı Şehirler Arasında Kültürel Köprüler
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi şehirlerle kültür ve sanat alanındaki iş birliklerini güçlendiriyor. Edebiyat, geleneksel sanatlar, gastronomi ve müziği buluşturan Tandem Projesi ile şehrin köklü kültürel mirası daha geniş kitlelere ulaştırılıyor.
Okuma Alışkanlığı Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı’nda Güçleniyor
Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden yoğun ilgi görüyor. Kitapların büyülü dünyasıyla buluşan öğrencilerin okuma kültürü ise kitap fuarında güçleniyor.
Fulya Öztürk ve Türker Akıncı Kitap Fuarında Sevenleriyle Buluştu
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na katılan Fulya Öztürk, “Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na ilk defa katılıyorum. Söyleşi etkinliğimiz çok keyifli geçti ve sorular güzeldi, dinleyiciler bizi dikkatle takip ettiler. Ben Kahramanmaraş’ı çok seviyorum. İnşallah bir daha buluşuruz” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Kırsalında Asfalt Seferberliği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal Söğütlü Mahallesi’ne ulaşım sağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki yolu asfalt ile kaplıyor.
Futbol Efsaneleri Kitap Fuarı’nda Kahramanmaraşlılarla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, bu kez Türk futbolunun efsanelerini ağırladı. Tanju Çolak, Mehmet Özdilek ve İbrahim Yattara ile TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan, Başkan Fırat Görgel eşliğinde fuarı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.
Kitap Fuarında 3 Önemli İsim Okurlarıyla Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın 5’inci gününde düzenlenen söyleşi programlarında usta yazarlar Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma ve Mehmet Cemil, edebiyatseverlerle kapsamlı bir söyleşi etkinliğinde bir araya geldi.