Kahramanmaraş’ta 2025 Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta?
Kahramanmaraş HaberleriDiyanet Açıkladı: Kahramanmaraş 2025 Kurban Bayramı Namaz Saati Belli Oldu
Kahramanmaraş’ta yaşayan vatandaşlar, 2025 Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayram namazının saatini araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre, bu yıl Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı namazı sabah saat 05:44’te cemaatle birlikte eda edilecek.
Bayram namazı, sabah namazından sonra ve güneşin doğmasından yaklaşık 45 dakika sonra kılınan özel bir ibadettir. İslam dünyasında topluca yapılan bu ibadet, hem dini birlikteliği hem de sosyal dayanışmayı temsil eder.
Vatandaşların bayram namazına katılım sağlayabilmeleri için belirtilen saatten önce camilere gelmeleri ve saf düzeni oluşturmaları tavsiye ediliyor. Kahramanmaraş’taki camilerde geniş katılım bekleniyor. Müminler bu kutsal bayram sabahında birlikte dua ederek manevi atmosferi paylaşacak.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.