Kahramanmaraş’ta 2024 Offroad Şampiyonası İçin Son Hazırlıklar Yapılıyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7-8 Aralık tarihlerinde Kapıçam Tabiat Parkı'nda düzenlenecek 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası öncesinde parkur hazırlıklarını hızla sürdürüyor.
Türkiye'nin en heyecan verici motor sporları etkinliklerinden biri olan şampiyonanın 7. ayağında, katılımcıların becerilerini ve araçlarının dayanıklılığını test edecek zorlu bir parkur hazırlanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ICRYPEX, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Kahramanlar Offroad Spor Kulübü’nün iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik, Kapıçam Tabiat Parkı’nda yapılacak. Yarış parkurunun inşasında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, doğal engellerin yanı sıra özel yapay engeller de tasarlayarak, sürücülere zorlu bir mücadele alanı sunmayı hedefliyor. Dik rampalar, çukurlar, su geçişleri ve kayalık alanlar gibi zorluklar, yarışın heyecanını artıracak.
Şampiyonanın Kahramanmaraş’a büyük bir katkı sağlaması ve bölgenin doğal güzelliklerinin tanıtılması bekleniyor. Katılımcılar, araçlarının sınırlarını zorlayarak yeteneklerini sergileyecek ve izleyiciler unutulmaz bir deneyim yaşayacak. Büyükşehir Belediyesi, etkinlik için tüm hazırlıkları yarış günü öncesinde tamamlamayı planlıyor.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.