Kahramanmaraş’ta 170 Yetim Çocuğa Bisiklet Hediyesi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle 170 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi. Başkan Görgel, “Genç kardeşlerimizin ilk bisikletini hediye etmek bizler için büyük mutluluk kaynağı. İnşallah anılarına ortak olmuşuzdur ve bundan sonraki dönemde her bisiklete bindiklerinde büyüklerini hatırlamış olurlar” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak toplumun her kesimine yönelik hizmet üretme misyonunu kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, 2025 Aile Yılı programları dâhilinde özel bir proje daha hayata geçirildi.
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Valilik, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen “İlk Bisikletim” projesi, KAFUM’da düzenlenen özel bir törenle uygulamaya konuldu.
Proje kapsamında toplam 170 yetim çocuğa bisiklet hediye edilerek, çocukların sosyal yaşama katılımları desteklenmiş ve mutluluk dolu anlar yaşamaları sağlandı.
“Yavrularımızın Anılarına Ortak Oluyoruz”
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanmaraş’ımız gerçekten önemli bir mücadele örneği gösteriyor. Şehrimiz hem altyapı hem de üstyapı çalışmalarıyla tüm ilçelerimizde adeta bir şantiye alanı hüviyetinde ve süreçler olumlu yönde ilerliyor. İnşallah birkaç yıl içerisinde vatandaşlarımız çok daha güzel ve konforlu koşullarda yaşam standartlarını geliştirmiş olacaklar. Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk bizim vazgeçilmez yanımızdır. Bu alanda yapmış olduğumuz hizmetler, altyapı ve üstyapı çalışmaları kadar önem arz etmektedir. Şehrin çocukları, gençleri, kadınları ve her katmanında emeğimizin bulunmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda tüm ekip arkadaşlarımızla büyük çaba sarf etmekteyiz. Bugün de çocuklarımızın ilk bisikletlerini teslim ediyoruz. Genç kardeşlerimizin ilk bisikletini hediye etmek bizler için büyük mutluluk kaynağı. İnşallah anılarına ortak olmuşuzdur ve bundan sonraki dönemde her bisiklete bindiklerinde büyüklerini hatırlamış olurlar. Projede emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor, yeni bisikletlerin yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.
Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.
Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da
Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.
Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek
Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.