Kahramanmaraş'ta 15 Temmuz Şehitleri İçin Camilerde Dualar Yükseldi
Kahramanmaraş Haberleri15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10’uncu yıl dönümünde düzenlenen anma programları kapsamında, hain darbe girişimi sırasında şehit olan 253 vatandaş için camilerde mevlid-i şerif ve hatm-i şerif duası gerçekleştirildi. Başkan Görgel, “Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin birliğinin ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ediyorum” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10’uncu yıl dönümünde düzenlenen anma programları, mevlid-i şerif programlarıyla devam etti. Hain darbe girişimi sırasında bedenlerini tankların, silahların ve kurşunların önüne siper ederek şehadet mertebesine ulaşan 253 demokrasi şehidi için camilerde dualar edildi.
Anma programları kapsamında Ulu Camii, Nakıp Camii, Duraklı Camii ve Beyazıtlı Camii’nde eş zamanlı olarak hatm-i şerif duaları ve mevlid-i şerifler okundu. Camileri dolduran vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilavetleri eşliğinde 15 Temmuz gecesi milletin bağımsızlığı ve demokrasisi uğruna can veren şehitleri rahmet, minnet ve dualarla andı.
Şehir Protokolü Ulu Camii’nde Bir Araya Geldi
Programların merkezi konumundaki Ulu Camii’nde gerçekleştirilen mevlid programına Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile birlikte şehir protokolü, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerifin ardından 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi.
“Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Yad Ediyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bugün burada, bundan tam 10 yıl önce vatanımızın, demokrasimizin ve milli iradenin muhafazası uğruna canlarını feda eden 253 kahraman demokrasi şehidimizi dualarla yâd etmek için bir araya geldik. Aziz şehitlerimizin fedakârlığı sayesinde milletimiz bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkmış, 15 Temmuz gecesi tarihe altın harflerle yazılan büyük bir direniş destanı ortaya koymuştur. O gece milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek demokrasisine sahip çıkmış, hiçbir vesayet girişimine boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bizlere düşen en önemli görev ise bu ruhu diri tutmak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak ve gelecek nesillere 15 Temmuz'un anlamını doğru şekilde aktarmaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin birliğinin ve beraberliğinin daim olmasını niyaz ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü ihanetten muhafaza eylesin” dedi.
İlginizi Çekebilir
Zafer Bayramı Coşkusu Ağustos Fuarı’nda Resul Dindar Konseriyle Yaşanacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünde vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatmaya hazırlanıyor. Geleneksel Ağustos Fuarı kapsamında düzenlenecek özel konserde, Karadeniz müziğinin sevilen sanatçılarından Resul Dindar sahne alacak.
Başkan Görgel’den 30 Ağustos mesajı: “Bu kutlu mirasın emanetçileriyiz”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolaysıyla kutlama mesajı yayımlayan Başkan Görgel, “Bu eşsiz zaferin kazanılmasında büyük fedakârlık gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Kahramanmaraş İstiklalspor’a müjde: 22 kişilik kadro cezası kaldırıldı
Kahramanmaraş İstiklalspor’un geçtiğimiz sezonki mali sorunları sebebiyle aldığı 22 kişilik kadro cezası kaldırıldı. Kadro kapasitesi yeniden 25’e yükseldi.
Kahramanmaraş’ta yol kenarındaki tıra çarptı: Otomobildeki yolcu yaşamını yitirdi
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen trafik kazası can aldı. Tıra arkadan çarpan otomobildeki 44 yaşındaki yolcu hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş’ta Samimi Buluşma! Milletvekili Zuhal Karakoç Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş basınıyla bir araya geldi. Samimi buluşmada kentin gündemi değerlendirilirken basının haber alma hakkındaki rolü konuşuldu.
Milletvekili Karakoç'tan Kahramanmaraş İstiklalspor’a Ziyaret: Gündem Spor ve Kentin Geleceği Oldu
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç ve İl Başkanı Mansur Metehan, İstiklalspor’u ziyaret etti. Görüşmede kent ve spor gündemi ele alındı.