Kahramanmaraşspor, Sezonun İlk Maçında Muşspor’a Yenildi
Kahramanmaraş HaberleriTFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Kahramanmaraşspor, 2024-2025 sezonunun ilk maçında deplasmanda Muşspor'a 1-0 yenilerek puansız ayrıldı. Maç, 7 Eylül Cumartesi günü saat 15:30’da Muş Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirildi.
Kahramanmaraşspor, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş Depremleri’nin anısına özel olarak siyah forma ile sahaya çıkarak yas tuttu. Maç boyunca bu durumu forma rengiyle anımsatan Kahramanmaraşspor, 90 dakika boyunca bu anlamlı temayı korudu. Karşılaşmayı Muş Vali Yardımcısı Cihat Abukan, Belediye Başkanı Sırrı Söylemez ve diğer yetkililer tribünden izledi.
Maçın hakemliğini Niğde’den Kemal Savaş üstlenirken, yardımcı hakemler Hatay'dan Nesim Karenfil ve Osmaniye'den Mehmet Erdoğan oldu. Kahramanmaraşspor, Muşspor’un penaltı golüne engel olamayarak sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Maçın Özeti:
-
İlk Yarı: Kahramanmaraşspor, maçın başlama düdüğü ile birlikte temkinli bir oyun sergileyerek ilk yarıda gol pozisyonu bulmakta zorlandı. İki takım da kontrollü bir futbol oynarken, ilk yarı 0-0 sona erdi.
-
İkinci Yarı: İkinci yarının başında daha istekli bir futbol ortaya koyan Muşspor, 52. dakikada penaltı kazandı. Efe Karaoğlu’nun kullandığı penaltı atışı Muşspor’u 1-0 öne geçirdi. Kahramanmaraşspor, bu golün ardından eşitliği sağlamak için rakip kalede daha fazla pozisyon üretmeye çalıştı, ancak aradığı golü bulamadı. Maç, Muşspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Takım Kadroları:
-
Muşspor:
- 11: Olcay Toplu, Burak Özsoy, Yasin Reis, Birhan Vatansever, Miraç Türkyılmaz, Bünyamin Yavaşoğlu, Muhammet Tayyip Taşçı, Mustafa Arda Mutlu, Emre Kars, Ali Osman Karnapoğlu, Adem Kıstırak.
- Yedekler: Mustafa Bayır, Bilal Özer, Harun Batuhan Ceyhan, Ebubekir Berke Tambay, Emre Aydın, Serdar Yıldırım, Salih Yüksekoğlu, Mıkdat Can Türkmen, Berkcan Cengiz.
-
Kahramanmaraşspor:
- 11: İlker Günay, Muhammet Fatih Yıldırım, Efe Karaoğlu, Ebu Sıddık Çelik, Yakup Alkan, Metin Yüksel, Akın Akman, Halil Yılmaz, Cem Çelik, Ahmet Arda Çakmak, Yusuf Yıldırım.
- Yedekler: Enes Çetin, Emirhan Kayalar, Kadir Torbacı, Ayetullah Korkmazer, Tuğkan Kamışoğlu, Umut Karataş, Safa Ali Memnun, Gökhan Tunç, Sarp Tenım, Noyan Öz.
Kahramanmaraşspor, yeni sezonda ilk maçında yaşadığı bu mağlubiyeti telafi etmek için önümüzdeki haftalarda daha iyi bir performans sergilemeyi hedefliyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Başladı
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Başkan Görgel, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna mücadele eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Bilim Otobüsü Elbistan’da!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlere yönelik vizyon projelerinden Pusula Maraş Bilim Otobüsü, 29 Ekim Perşembe günü Elbistanlı gençlerle buluşacak. Elbistan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde saat 11.00 – 16.00 arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde birbirinden eğlenceli bilim etkinlikleri gençlerle buluşturulacak.
Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Bayramı Kortej Yürüyüşü İptal Edildi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 28 Ekim Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleştirilmesi planlanan kortej yürüyüşünün olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.
Başkan Görgel: “Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun”
Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Başkan Görgel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Millî Mücadele kahramanlarımızı, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin huzuru uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Edebiyat Şehrinde Genç Kalemlerin Önünü Açıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve BİLSEK Derneği iş birliğinde düzenlenen “Genç Yazarlar Destek Programı” tamamlandı. Programda, genç yazar adayları, eğitim ve mentörlük çalışmalarıyla yazınsal becerilerini geliştirdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Bir Caddeyi Daha Asfaltla Buluşturdu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın ulaşımdaki can damarlarından Dulkadiroğlu Caddesi’nin asfaltını baştan sona yenileyerek bölgede ulaşım konforunu katbekat artırdı.