© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ın Komşu İllerine Deprem Uyarısı: 'Gerilim Transferi Oldu'

Jeoloji uzmanı Şükrü Ersoy, Hatay'dan Kahramanmaraş'a, Adıyaman'a doğru giden 300 km'lik hat boyunca büyük bir depremi uzun süre beklenmeyeceğini ancak bu bölgelerin komşu alanlarının riskli olabileceğini ifade etti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin önemli deprem risklerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın ülkedeki depremlerin çoğunluğunu tetiklediğini belirten Ersoy, özellikle İstanbul ve çevresinin deprem riski altında olduğunu vurguladı. Ayrıca, fayın Bolu'dan başlayarak güneye doğru uzandığını ve bölgedeki göllerin çevresinde de birçok fay hattının varlığına dikkat çekti.

Son dönemde yapılan çalışmalar neticesinde Bursa'nın Yenişehir ile Kayapa bölgeleri arasında 95 kilometre uzunluğunda yeni bir fay hattının tespit edildiğini açıklayan Ersoy, bu durumun bölgedeki deprem riskini artırdığını belirtti. Özellikle Çanakkale'nin ve Bursa'nın bazı bölgelerinin önemli bir deprem riski altında olduğunu vurguladı.

Ersoy, İstanbul ya da Marmara bölgesinde büyük bir depremin beklenmesi gerektiğini ve bu depremin 100 yıl beklemeyeceğini ifade etti. Kuzey koldaki enerjinin dolduğunu ve artık büyük bir depremin yaklaştığını belirten Ersoy, bu depremin 7 şiddetinin üzerinde olabileceğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde deprem riskinin bulunduğunu ve özellikle Ege bölgesinde depremlerin beklenebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Ersoy, 6 Şubat depreminin 11 ilde etkili olduğunu ancak bu bölgede yeniden büyük bir deprem olmasını uzun süre beklemeyeceğini belirtti. Ancak, Kahramanmaraş-Elbistan hattının komşu alanlarının risk altında olduğunu ifade etti. Gerilim transferi olabileceğini ve bu nedenle Malatya, Adana'nın kuzeyi gibi bölgelerde depremlerin meydana gelebileceğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER