© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ın Ilıca Mahallesinde Yerinde Dönüşüm Hızla İlerliyor!

Kahramanmaraş’ın en önemli tatil beldelerinden olan Ilıca’da 6 Şubat depremlerinin izleri silinmeye devam ediyor. Ilıca Mahallesinde inşaatı devam eden yerinde dönüşüm projeleri kapsamında 40 adet 110 metrekare betonarme konutta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Bölgedeki inşaatlar titizlikle yapılırken yapılan 40 adet konutu Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl müdürü Ahmet Şahin, İl Müdür yardımcısı Muharrem Ateş, Ilıca mahallesi muhtarı Cuma Karalar ile yerinde incelemelerde bulundu. 

Yapılan incelemelerde İnşaatları süren toplam 40 adet konutun 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirten firma yetkilisi Ali Cesur Kaçmaz; “Bölgemizde yaşanan depremlerin izini hızla silmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda evi hasar gören hak sahiplerimiz için inşasına başladığımız 40 adet konutun söz verdiğimiz tarihlerden çok çok öncesinde 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın bir an önce kalıcı konutlarına yerleşmesine ve yaşam konforunun artmasına vesile olmayı diliyoruz.” Dedi.

Ilıca Mahallesi muhtarı Cuma Karalar; “Hak sahibi vatandaşlarımız devam eden inşaatlardan oldukça memnun. Firma geceli gündüzlü çalışarak bir an önce insanları evlerine kavuşturmanın peşinde. Burada Bakanlığımızın müdürlüğü, yüklenici firma ve vatandaş omuz omuza iş birliği içerisinde Mahallemizin ihyası için el birliği ile çalışıyor. İnşallah en kısa sürede Ilıca’daki tüm deprem izlerini silip Mahallemizin eskisinden de güzel bir hale getirerek Kahramanmaraş’ın turizm merkezi konumunda bulunmayı sürdüreceğiz. Bu bağlamda bizlere her daim destek olan Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl müdürümüz Ahmet Şahin, Müdür yardımcımız Muharrem Ateş ve firma yetkilimiz Ali Cesur Kaçmaz’a Ilıca adına teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER