Kahramanmaraş’ın Geleneksel Fuarı 20 Yıl Aradan Sonra Coşkuyla Açıldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin 20 yıl aranın ardından yeniden düzenlediği Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, büyük bir coşkuyla açıldı. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, milletvekilleri, rektörler, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmaları, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın 1984 yılında başladığını ve 20 yıl aradan sonra yeniden açıldığını belirtti. Görgel, "Bu fuarın birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olacağını ümit ediyor, fuarın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Fuarın Önemi ve Katkıları
- Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de konuşmasında, fuarın şehrin kültürel zenginliklerini tanıtma noktasında önemli bir rol oynadığını belirtti ve "Bu tür etkinliklerle hemşehrilerimizin acısını bir nebze olsun dindirmeye çalışıyoruz" dedi.
Tören Sonrası Etkinlikler
Kurdele kesimiyle resmi açılışı yapılan fuar sonrasında, Başkan Fırat Görgel ve beraberindeki heyet, alandaki standları ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Fuarın, şehrin moral ve motivasyonunu artırması bekleniyor ve etkinlikler büyük bir ilgiyle takip ediliyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni Asfaltlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarının tamamlandığı Yörük Selim Mahallesi’ndeki Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi’ni baştan sona asfaltlıyor.
Kitap Fuarı’nda Çocukların Dijital Dünyası Konuşuldu
Anadolu’nun en büyük kitap fuarında okurlarla bir araya gelen “Dijital Baba” olarak bilinen yazar Orhan Toker, çocuklarda teknoloji bağımlılığı, sosyal medyanın riskleri ve ailelerin dijital rehberlikteki rolünü ele aldı.
Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, Edebiyat Mirasını Nesilden Nesile Taşıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, çocuklardan gençlere, yetişkinlerden ileri yaştaki kitapseverlere kadar her yaştan ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturuyor.
Türkiye’nin Güçlü Kalemleri KAFUM’da Sevenleriyle Buluşacak
Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 21 Ekim Çarşamba günü gazeteci Hakan Çelik, yazarlar Halit Ertuğrul, Aykut Ertuğrul ve Emin Gürdamur KAFUM’da edebiyatseverlerle bir araya gelecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kadın Girişimcilerin Gücünü Artıracak Seminer
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Kadın Akademisi ve paydaş kurumlarla iş birliğinde kadın üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 21 Ekim Çarşamba günü kapsamlı bir eğitim semineri düzenleyecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kadın Girişimcilerin Gücünü Artıracak Seminer
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahraman Kadın Akademisi ve paydaş kurumlarla iş birliğinde kadın üreticilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 21 Ekim Çarşamba günü kapsamlı bir eğitim semineri düzenleyecek.