© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’a Aşırı Sıcak Uyarısı: 44 Dereceye Kadar Çıkacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, 19 Temmuz Cumartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkmasının beklendiğini duyurdu. 25 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek aşırı sıcakların 44 dereceye ulaşacağı belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, hava sıcaklıklarında yaşanacak ani artışa karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, 19 Temmuz Cumartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi. Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan değerlendirmeye göre, 19 – 25 Temmuz tarihleri arasında şehir genelinde en yüksek hava sıcaklığı 44 dereceye kadar ulaşabilecek.

11.00 – 16.00 Saatlerine Dikkat!

Yapılan uyarıda; özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar, hamileler ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında mümkün olduğunca dışarı çıkmaması, açık alanlarda uzun süre kalınmaması gerektiği hatırlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER