© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'a AİRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu Kazandırılıyor

İstiklal Üniversitesi bünyesinde kurulacak AİRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu Kuruluş ve Yapım Anlaşması İmza Törenine katılan Başkan Güngör, “İnşallah bu anlaşmayla Kahramanmaraş’ımız Türkiye’de önemli bir havacılık merkezine dönüşecek” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında gittiği Ankara’da, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesinde kurulacak AİRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu Kuruluş ve Yapım Anlaşması İmza Törenine katıldı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Airbus yetkililerinin yer aldığı programda, İstiklal Üniversitesi bünyesinde AİRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu’nun kurulumu ve yapımı için imzalar atıldı.

 

Kahramanmaraş, Türkiye’de Önemli Havacılık Merkezine Dönüşecek

Gerçekleştirilen anlaşma ve TUSAŞ tarafından şehre kazandırılan yatırımlarla Kahramanmaraş’ın Türkiye’de önemli bir havacılık merkezi haline geleceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş İstiklal Üniversitemiz bünyesinde kurulacak AIRBUS-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu için imza törenimizi gerçekleştirdik. İnşallah bu anlaşmayla Kahramanmaraş’ımız Türkiye’de önemli bir havacılık merkezine dönüşecek. TUSAŞ tarafından Türkoğlu ilçemizde hayata geçirilen uçak parçaları üretim tesisi de inşallah Aralık ayı başlarında faaliyetlerine başlayacak. Bu tesis, şehrimizin savunma sanayi alanında büyük ilerleme kat etmesini sağlayacak ve istihdamı artıracak, şehrimizin katma değerini yükseltecek. Bununla birlikte havaalanımız civarında kurulması planlanan tesisle koordineli bir şekilde faaliyetlerini sürdürecek. Savunma sanayi alanında şehrimize kazandırılan bu yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu Davasında Tahliye Kararı! Aileler Tepkili

Ayser Çalık Ortaokulu saldırısı davasında verilen tahliye kararı ailelerin tepkisine yol açtı. Duruşma 4 Aralık’a ertelenirken itiraz açıklaması geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Ballıca’da Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Ballıca Mahallesi’nde sıcak asfalt mesaisini sürdürüyor. Ekipler, 10 bin 4’üncü sokağı sıcak asfalt ile buluşturuyor.

Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Onikişubat’ta ziyarete açıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen Kâbe Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Ashab-ı Kiram’a ve İslam tarihinin önemli şahsiyetlerine ait 150’nin üzerinde mukaddes emanet ile farklı dönemlere ait Kâbe örtülerinin yer aldığı sergi, 13 Eylül 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Göksun’da Sosyal Alanların Ulaşımını Yeniliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı hizmet noktalarının ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi ve kaymakamlık binasının ardından şimdi de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bölgedeki spor tesislerinin çevresinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

TÜM HABERLER