© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Valisi'nden İstiklal Madalyası Mesajı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehrin tarihi direnişinin anlamını vurgulayan bir mesaj yayımladı. Mesajında, Kahramanmaraş'ın milli mücadeledeki kahramanlığını ve bağımsızlık mücadelesindeki önemini vurgulayan Vali Ünlüer, şehrin işgal altındayken sergilediği direnişin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Vali Ünlüer, 5 Nisan 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kahramanmaraş'a verilen İstiklal Madalyası'nın 99. yıl dönümünü kutladı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehre İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ünlüer, mesajında şehrin kahramanlık öyküsünü ve milli mücadele ruhunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Kahramanlık örneği sergileyerek vatanına ve bayrağına olan sevgisini tüm dünyaya gösteren şehrimize hizmet etmek büyük bir gurur kaynağıdır. Maraş halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakarak toprağını ve bayrağını savunmak için eşsiz bir direniş destanı yazdı. Sütçü İmam, Aslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe gibi kahramanların önderliğinde başlatılan bu direniş destanı, ulusumuzun kurtuluş mücadelesine ilham kaynağı olmuştur.

Maraş halkı, 21 Ocak 1920'de başlayan ve 22 gün 22 gece süren kahramanca direnişin ardından işgal güçlerini yerli işbirlikçileriyle birlikte hezimete uğratarak büyük bir zafer elde etmiştir. Kurtuluş Savaşı sonrasında Ankara'dan milli mücadeleye katılanların listesi istendiğinde, Maraş'tan milli mücadeleye katılmayan tek bir fert bile olmadığı bilinmektedir.

Bugün, İstiklal Madalyası'nın Maraşlı hemşehrilerimize verilişinin 99. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu madalya, aziz ecdadımızın bize mirası olan gurur, cesaret ve fedakarlık ruhunun daima ilham kaynağı olacaktır.

Bu vesileyle şehrimizi "Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası" ile ödüllendiren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararını ve aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç'tan Sevindiren Haber: Hastaneden Çıktı!

Afşin'de geçirdiği trafik kazası sonrası Bilkent Şehir Hastanesi'nde omurga ameliyatı olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç taburcu edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Asfalt Mesaisini Yeni Haftada 19 Farklı Noktada Sürdürecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt seferberliğini yeni haftada da sürdürecek. 19 – 25 Ekim tarihleri arasında şehir merkezinde 19 farklı noktada asfalt serimi yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Sultanları, Evinde Antepia’ya Şans Tanımadı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kadın Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi 15. Grup’un beşinci haftasında sahasında Antepia Spor Kulübü’nü 3 – 0’lık net bir skorla mağlup ederek grupta üçüncü sıraya yerleşti.

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı, Öğrencilerle Şenleniyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, şehrin farklı noktalarında öğrenim gören öğrencilerin yoğun katılımıyla devam ediyor. İhtiyaç duydukları eserleri fuarda bulabilen öğrenciler, kitap dolu alanda farklı dünyalarla buluşuyor.

Fulya Öztürk ve Türker Akıncı Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarında Konuşacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en önemli iki gazetecisi “Algılar ve Türkiye Gerçeği” adlı söyleşide Kahramanmaraşlı vatandaşlarla bir araya gelecek. 21 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da başlayacak programa tüm vatandaşlar davet edildi.

“Gel ve Fark Et” Temalı Kitap Fuarı Salı Günü Dolu Dolu Geçecek

Kahramanmara Büyükşehir Belediyesinin 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 20 Ekim Salı günü Nedim Şener, İhsan Süreyya Sırma, Mehmet Cemil ve Mehmet Akpınar edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

TÜM HABERLER