Kahramanmaraş Spor Tesisleri ve Kalıcı Konut Çalışmaları İçin Hız Kazandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın Geleceği İçin Kritik Toplantı: Yatırımlar ve Yeniden Yapılanma Görüşüldü.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek kentin geleceğini şekillendirecek projeleri masaya yatırdı. Toplantıya, eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Şahin de katıldı.
Toplantının Ana Başlıkları
- Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma: Kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası, sosyal donatı alanlarının planlanması ve kentin genel imar projeleri detaylı bir şekilde ele alındı.
- Spor Yatırımları: Gençlik ve spor altyapısının geliştirilmesi, yeni spor tesislerinin kurulması ve gençlerin sosyal yaşamını canlandıracak projelerin hızlandırılması görüşüldü.
- Alt ve Üst Yapı Çalışmaları: Kentin altyapı ihtiyaçları ve deprem sonrası imar planlamaları toplantının öncelikli konuları arasında yer aldı.
Başkan Görgel’in Değerlendirmesi
Başkan Görgel, toplantının Kahramanmaraş’ın geleceği açısından son derece verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Depremin ardından şehrimizin yeniden ayağa kalkması için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ile yaptığımız görüşmelerde, Kahramanmaraş’ımızın geleceğini inşa etmek için kritik adımları ele aldık. Özellikle spor tesisleri ve sosyal alanlar, gençlerimiz için önemli bir motivasyon kaynağı olacak. Bakanlıklarımızla uyum içinde çalışmayı sürdüreceğiz.”
Hedef: Yeni Kahramanmaraş
Toplantıda alınan kararların, Kahramanmaraş’ın hem fiziki hem de sosyal anlamda yeniden inşasına büyük katkı sağlayacağı vurgulandı. Özellikle gençlerin ihtiyaçlarına yönelik projeler ve spor tesisleri, kentin sosyal dokusunu güçlendirecek önemli adımlar arasında görülüyor.
Kahramanmaraş’ın, Bakanlıklarla sürdürülen koordineli çalışmalar sayesinde, yeniden yapılanma sürecini daha hızlı ve etkili bir şekilde tamamlaması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor
Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak
Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.
Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım
KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.
Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili
Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.
4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay
Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.