Kahramanmaraş Ramazan Sokağı’nda Türk Halk Müziği Rüzgârı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Ramazan etkinlikleri, Türk halk müziği dinletisiyle devam etti. Ramazan Sokağı’nda gerçekleştirilen programda sahne alan Süleyman Güçlü, sazı ve sözüyle müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini şehrin dört bir yanında yaşatmak amacıyla düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu pekiştiren etkinlikler kapsamında Ramazan Sokağı’nda gerçekleştirilen özel müzik dinletisi, vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.
Şehrin sevilen sanatçılarından Süleyman Güçlü’nün sahne aldığı programda, Türk Halk Müziği’nin en sevilen eserleri Kahramanmaraşlı müzikseverlerle buluştu. Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküler, sanatçının güçlü yorumu ve bağlama eşliğinde Ramazan Sokağı’nı dolduran vatandaşlara adeta bir müzik şöleni sundu.
Sazı ve sözüyle sahne alan Süleyman Güçlü, Anadolu’nun kültürel zenginliğini yansıtan türkülerle dinleyicileri zaman zaman duygulandırırken, zaman zaman da coşkulu anlar yaşattı. Program boyunca vatandaşlar sanatçının seslendirdiği türkülere hep bir ağızdan eşlik ederek Ramazan akşamının manevi atmosferini müziğin sıcaklığıyla paylaştı.
Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen program, Ramazan akşamına ayrı bir renk katarken, katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesine ve sahnedeki performansıyla unutulmaz bir akşam yaşatan sanatçı Süleyman Güçlü’ye teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.