Kahramanmaraş Milletvekili Köksal: “Çocuklarımızın Yararı Her Şeyin Önünde”
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal, çocukların yaşam kalitesinin artırılması ve korunması için atılan adımları TBMM’de açıkladı.
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, çocukların yaşam düzeylerinin artırılması ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasında geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden şehitleri anan Köksal, “Kıyamadığımız, göz aydınlığımız, Allah’ın emaneti bu güzel ülkenin çocukları için yapacağımız her şeyin az olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi. Köksal, çocuk hakları ve çocukların korunmasına yönelik yürütülen çalışmalara dair kapsamlı açıklamalarda bulundu.
2005 yılında Çocuk Koruma Kanunu ile başlayan sürecin Adalet, İçişleri ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları koordinasyonunda yürütüldüğünü hatırlatan Köksal, Anayasa’nın 10. ve 41. maddeleriyle devletin çocuklara yönelik koruyucu yükümlülüklerini detaylandırdı.
“Çocuklarımız için Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi ile Çocuk Evleri Sitelerini ülke genelinde yaygınlaştırdık. Suça sürüklenmiş çocuklar için 59 merkezde ihtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Siteleri açtık” ifadelerini kullanan Köksal, ülke genelinde yapılan denetimler ve bilgilendirme faaliyetleri ile milyonlarca çocuğa ulaşıldığını aktardı.
Köksal, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü öncesinde, dijital dünyadaki riskler ve çocukların korunması gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, AK Parti Grubu olarak çocukların yaşam kalitesinin artırılması, bakım modellerinin güçlendirilmesi, koruma altındaki çocukların güvenliğinin sağlanması ve toplumsal risk altındaki çocuklar için kalıcı çözümler geliştirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açmayı planladıklarını belirtti.
Köksal, konuşmasını, “Hep birlikte göz aydınlığımız çocuklarımızın yararına olacak işlerde buluşmamız gerekir” diyerek tamamladı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.