Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nden 23 Nisan’a Özel Kitap Bağışı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş İstiklal Üniversitesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehit ve gazilerimizin emaneti olan çocuklara kitap bağışında bulunuldu.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, 2025 Aile Yılında “Aile Dostu Üniversite” mottosuyla gerçekleştirdiği sosyal-sorumluluk etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla KİÜ tarafından gerçekleştirilen kitap bağışı kampanyasında toplanan eserler, şehit ve gazilerimizin Türk milletine emaneti olan çocuklarına ulaştırıldı.
KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Senato Salonu’nda gerçekleştirilen programda şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelerek, kampanya kapsamında toplanan kitapları takdim etti. Şehit ve gazi aileleriyle bir arada olmaktan ve böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bakan, şöyle konuştu:
“İstiklal Üniversitesi olarak farkındalık yaratmak, halkımızın gönüllerine dokunmak ve gerçek manada üniversite-halk kaynaşmasını sağlamak istiyoruz. İşte bu nedenle, 2025 Aile yılında kendimizi ‘Aile Dostu Üniversite’ olarak tanımladık. Bu yönde aktiviteler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Tabi bu etkinlikler çok çok kıymetli. Ama sanırım faaliyetlerimizin en anlamlısını bugün icra ediyoruz. Ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için can veren şehitlerimizin, gösterdikleri fevkalade yararlılıklarla yaralanan ve gazi olan kardeşlerimizin yavruları için bir kitap kampanyası düzenledik. İşte o kitapları bugün takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten çok mutluyuz. Sizlerle bir arada olmaktan, gurur duyuyoruz. Tabi nice güzel etkinliklerde daha bir arada olacağız. Hepinize katılımlarınız dolayısıyla teşekkür ediyorum.”
KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan ve akademik personelin de katıldığı etkinlik, kitapların takdim edilmesi ile son buldu.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.